Από: KitasWeather

Περαιτέρω σημαντική ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ώρες – Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες

Περαιτέρω σημαντική ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ώρες – Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 24, 2024-09:57 View: 32

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Τουρκίας επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή, με αποτέλεσμα να πνέει ισχυρό έως πολύ ισχυρό και πιο δροσερό δυτικό ρεύμα κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες ενώ παράλληλα παρουσιάζεται και πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το απόγευμα στα ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα τμήματα του νησιού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση για να κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή αναμένεται σημαντική σταδιακή εξασθένηση των ανέμων και γενικά ηλιόλουστος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, με κάποιες μικρές πιθανότητες μεμονωμένης βροχής κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά τα απογεύματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, παραμένοντας ωστόσο γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στις αρχές της νέας εβδομάδας δεν φαίνεται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στο καιρικό σκηνικό.

Σήμερα Παρασκευή, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο την περιοχή της Τουρκίας επηρεάζουν την περιοχή μας.

Στην περιοχή μας η ημέρα ξεκίνησε και σήμερα με αυξημένη ηλιοφάνεια. Παρόλα αυτά, το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή καταιγίδας στα ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα τμήματα του νησιού. Στην περιοχή μας θα πνέει ισχυρό έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλες τις περιοχές, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω 28 έως 30 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Παρασκευή (24/05/2024)

Αύριο Σάββατο, το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα στην περιοχή της Τουρκίας θα κινηθεί ελαφρώς βορειοανατολικότερα.

Aρχικά αναμένεται ηλιόλουστος καιρός ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στο ανατολικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους το απόγευμα. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση σε σχέση με την Παρασκευή, ωστόσο θα συνεχίσουν να πνέουν ενισχυμένοι κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες και κυρίως στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο εσωτερικό ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Σάββατο (25/05/2024)

Την Κυριακή, το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα καθώς στροβιλίζεται κινείται λίγο δυτικότερα.

Αρχικά, ο καιρός θα είναι και πάλι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη βροχή το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή (26/05/2024)

Στις αρχές της νέας εβδομάδας, θα συνεχίσει να παρατηρείται γενικά αυξημένη ηλιοφάνεια, ωστόσο την Δευτέρα παρουσιάζονται και πάλι πιθανότητα για μεμονωμένου χαρακτήρα βροχές κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες και κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 21-23 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι πολύ υψηλός έως εξαιρετικά υψηλός σήμερα Παρασκευή ενώ αύριο το Σάββατο είναι υψηλός.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather