Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ταχυδρομικού γραφείου Λιβαδιών

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ταχυδρομικού γραφείου Λιβαδιών
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 18, 2024-12:25 View: 31

18-05-2024 12:25

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ταχυδρομικού γραφείου Λιβαδιών

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Ταχυδρομικού Γραφείου στην περιοχή Λιβαδιών. Η τελετή πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη, του Μητροπολίτη Κιτίου, Βουλευτών, του Δημάρχου Λάρνακας, του Δήμαρχου Λιβαδιών, Προέδρων Κοινοτικών Συμβουλίων της περιοχής, καθώς και πλήθους πολιτών. 

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην περιοχή. Το νέο ταχυδρομικό γραφείο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονες υποδομές και τεχνολογίες, διασφαλίζοντας την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε λειτουργικές εγκαταστάσεις με εύκολη πρόσβαση.

Η λειτουργία του Γραφείου αντανακλά την πολιτική του κράτους για στενή συνεργασία με τοπικές Αρχές, καθώς ο Δήμος Λιβαδιών παρείχε κάθε βοήθεια και διέθεσε ακίνητο για μελλοντική ανέγερση ιδιόκτητου Ταχυδρομικού Γραφείου από το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών. 

Ο κ. Βαφεάδης δήλωσε ότι η πολιτική στήριξης των τοπικών κοινωνιών αποτελεί πάγια πολιτική του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους προγραμματίζεται λειτουργία Κέντρων Πολίτη στον Δήμο Αθηένου και στην κοινότητα Κιτίου, τα οποία θα στεγάζονται σε κτήρια που παραχωρήθηκαν από τις τοπικές Αρχές. Επιπλέον, το 2025 προγραμματίζεται η λειτουργία Ταχυδρομικού Γραφείου και Κέντρου Πολίτη στην κοινότητα Μαλούντας. 

Τα έργα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικότερα στη συμπλεγματοποίηση κοινοτήτων. 

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συνεχίζει να στηρίζει το έργο των Κυπριακών Ταχυδρομείων, έργο το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών αλλά και υπηρεσιών με έμφαση τόσο στον κοινωνικό τους χαρακτήρα και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ταχυδρομικού τους δικτύου όσο και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 

(ΣαΠ/ΝΖ/ΕΠ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης