Από: ΔΗΚΟ

Χρ. Σενέκης – Παρέμβαση στη Γενική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΟΑΣΕ

Χρ. Σενέκης – Παρέμβαση στη Γενική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΟΑΣΕ
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 30, 2024-19:14 View: 10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕΝΕΚΗ

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, κ. Χρίστος Σενέκης, συμμετέχει στις εργασίες της εαρινής συνόδου του ΟΑΣΕ, που διεξάγεται στο Βουκουρέστι, μεταξύ 29 Ιουνίου και 4 Ιουλίου 2024.

Στην παρέμβασή του στη Γενική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΟΑΣΕ, ο κ. Σενέκης αναφέρθηκε στις προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες των χωρών από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κρίση στη Μέση Ανατολή και τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και τη μαζική μετανάστευση από τις περιοχές των εντάσεων.

Ειδικότερα για την Κύπρο, έγινε συγκεκριμένη αναφορά στη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και τον βίαιο εκτοπισμό 200,000 ανθρώπων για μισό αιώνα.

Ο κ. Σενέκης αναφέρθηκε στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου, καθώς παρατεταμένοι καύσωνες, δασικές πυρκαγιές και λειψυδρία απειλούν το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και τη δημόσια υγεία.

Όσον αφορά τη συνεισφορά της Κύπρου στις προσπάθειες για την προώθηση της πολυμερούς προστασίας του περιβάλλοντος, ο κ. Σενέκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τις χώρες της περιοχής στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και την κατάρτιση ενός Περιφερειακού Σχέδιο Δράσης, το οποίο συμπληρώνει τις εθνικές υποχρεώσεις, που απορρέουν από τη Συμφωνία του Παρισιού.

Τέλος, ο κ. Σενέκης έκανε αναφορά στην υπουργική συνάντηση των χωρών της Κοινοπολιτείας, η οποία φιλοξενήθηκε στην Κύπρο τον περασμένο Απρίλιο, με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης για τις θάλασσες και τους ωκεανούς, που αποτελούν πολύτιμες πηγές και καθοριστικούς παράγοντες των οικονομιών και της ταυτότητάς μας.

Γραφείο Τύπου

30 Ιουνίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ