Από: ΔΗΠΑ

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΠΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΠΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 26, 2024-16:41 View: 11

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία είναι ένα κόμμα στο χώρο του κέντρου, της σύνθεσης, του διαλόγου, έχει τον δυναμισμό να διεκδικήσει θέσεις και για την Κύπρο και για την Ευρώπη, υπογράμμισε ο Αλέκος Τρυφωνίδης. Η Παράταξη, είπε, «έχει τα φόντα να διεκδικήσει την πόρτα εκείνου του ποσοστού που θα μας δώσει την ευκαιρία να μπούμε στο 3ο μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης, στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες».

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ανέφερε ότι παρά τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, η Παράταξη στις 9 Ιουνίου θα «καταφέρει όπως και στο παρελθόν να διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις και να πετύχει το στόχο της όχι μόνο να διεκδικήσει τα ποσοστά της αλλά να τα ανεβάσει περαιτέρω. Υπάρχουν οι προοπτικές καθώς βλέπω την κοινωνία να αγκαλιάζει τις θέσεις μας, την ιστορία μας αλλά και το τι θα διεκδικήσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο».

Ο ίδιος, όπως είπε, θα εξαργυρώσει την εμπειρία και την γνώση που απέκτησε τα τελευταία τρία χρόνια με την συμμετοχή του στην Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για θέματα ασφάλειας και άμυνας της Ευρώπης και θα σταθεί διεκδικητικός όσον αφορά το εθνικό μας πρόβλημα. Αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τον πρώην Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, στον οποίο υπέδειξε πως το συμφέρον της Τουρκίας ήταν να λύσει το κυπριακό στην βάση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών.

Υπογράμμισε, πως στο κυπριακό «γίνονται ενέργειες από την κυβέρνηση, τις οποίες στηρίζουμε και θα στηρίζουμε και ότι θα πρέπει να κινηθούμε προς την Τουρκία ώστε να αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της να λυθεί το κυπριακό με βάση τις ευρωπαϊκές αρχές για να έχει και εκείνη το μεγάλο μερίδιο του οφέλους μέσα στην Ε.Ε»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ