Από: KitasWeather

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας, μεταφορά σκόνης και πιθανότητα τοπικών βροχών στη 10ήμερη πρόγνωση

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας, μεταφορά σκόνης και πιθανότητα τοπικών βροχών στη 10ήμερη πρόγνωση
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 07, 2024-16:25 View: 16

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι μέχρι και την Πέμπτη αναμένεται αυξημένη ηλιοφάνεια στην περιοχή μας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο. Την Παρασκευή, αναμένονται αυξημένες υψηλές/μέσες νεφώσεις και κατά τόπους λίγες σταγόνες λάσπης, ενισχυμένοι ανατολικοί άνεμοι, σκόνη και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας ενώ το Σάββατο μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα θα εκτοπίσει την σκόνη και θα ρίξει την θερμοκρασία πίσω στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα παρουσιάζεται και η πιθανότητα μεμονωμένων βροχών. Την Κυριακή και την Δευτέρα, πιο ασταθής αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μας με αποτέλεσμα την εκδήλωση μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα βροχών/καταιγίδων κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες και κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και ενδεχόμενως την Κυριακή πιο μεμονωμένα και σε άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση την Κυριακή για να κυμανθεί σε επίπεδα κάτω της κανονικής ενώ την Δευτέρα αναμένεται μικρή άνοδος. Το τελευταίο 4ήμερο της πρόγνωσης φαίνεται μείωση των πιθανοτήτων βροχής στην περιοχή μας και αυξημένη ηλιοφάνεια ενώ η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει σταδιακά περαιτέρω άνοδο.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές και μέσες νεφώσεις κυρίως νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις και αναμένονται κατά διαστήματα λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 20-25% (αναλόγως περιοχής). Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία αρχικά θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια ενώ από το απόγευμα αναμένεται αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης και στην επιφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στα ορεινά/ημιορεινά και δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού, φτάνοντας γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 26 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 30 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα/βορειοανατολικότερα και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται κυμαίνεται από 20-25% (αναλόγως περιοχής). Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αρχικά σκόνη, η οποία θα υποχωρήσει σταδιακά ανατολικότερα κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Tην Κυριακή και την Δευτέρα, ασταθής αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μας με αποτέλεσμα την εκδήλωση μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα βροχών/καταιγίδων κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες και κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό ενώ την Κυριακή δεν αποκλείονται μεμονωμένες βροχές και σε άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση την Κυριακή για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ την Δευτέρα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Το τελευταίο 4ήμερο της πρόγνωσης, φαίνεται μείωση των πιθανοτήτων βροχής σε όλες τις περιοχές και αυξημένη ηλιοφάνεια ενώ η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθούμε προοδευτικά σε επίπεδα πάνω της κανονικής.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Τετάρτη αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά κυρίως σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Την Πέμπτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά στις πλείστες περιοχές σε βορειοανατολικούς εώς νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ ενώ στα δυτικά θα στραφούν το απόγευμα σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν κατά το πρώτο μισό της ημέρας ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 3-4 και τοπικά έως 5 μποφόρ ενώ στα δυτικά θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί έως ανατολικοί, εντάσεως 4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ και στα δυτικά εντάσεως 4-5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 7 μποφόρ. Το Σάββατο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Την Κυριακή δεν φαίνεται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή ως προς την κατεύθυνση και ένταση των ανέμων ενώ από την Δευτέρα αναμένεται εξασθένηση των ανέμων.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather