Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ: Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ, ΩΡΙΜΗ, ΣΥΝΕΤΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ: Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ, ΩΡΙΜΗ, ΣΥΝΕΤΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 24, 2024-13:12 View: 12

Η Κύπρος και η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μάριος Καρογιάν, κατά την διάρκεια της υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές, στέλνοντας το μήνυμα ότι διακυβεύεται η ενίσχυση ή αποδυνάμωση της Ε.Ε. Η Ευρώπη, είπε, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και η «Κύπρος ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ε.Ε επηρεάζεται καθοριστικά, δραστικά και άμεσα από το τι συμβαίνει».

Για την Κύπρο, είπε, «η Ευρώπη είναι το οξυγόνο της γιατί έχουμε εναποθέσει πολλά στην Ε.Ε όπως το εθνικό μας θέμα αλλά και άλλες πολιτικές και οικονομικές πολιτικές. Το μεγάλο στοίχημα δεν μπορεί να λειτουργεί ούτε με λαϊκισμούς, ούτε με εύκολες ατάκες, ούτε με πειραματισμούς, ούτε με αδράνεια. Είναι η ώρα που πρέπει να υπάρξουν υπεύθυνες πολιτικές, ώριμες συμπεριφορές για να μην χάσουμε όλα αυτά που με κόπο κατακτήσαμε».

Παρουσιάζοντας τους έξι υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΔΗΠΑ-Συνεργασία ο κύριος Καρογιάν, εξέφρασε την τιμή, την χαρά και την υπερηφάνεια του καθώς όπως ανέφερε η ποιότητα του ψηφοδελτίου αλλά και το προφίλ των υποψηφίων επιβεβαιώνει του λόγου του αληθές, ότι η αυτή η Παράταξη ήρθε για να μείνει, αυτή η Παράταξη ριζώθηκε και αυτή η Παράταξη θα επιτελέσει στο ακέραιο το δικό της καθήκον προς την πατρίδα τον λαό και την κοινωνία».

Η Παράταξή μας, είπε, «φιλοδοξεί να είναι η ανερχόμενη ευρωπαϊκή, ώριμη, συνετή, πατριωτική φωνή με ευρωπαϊκή προοπτική αλλά βέβαια έχοντας ως προμετωπίδα μας την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, την κοινωνική δικαιοσύνη, να υπάρξουν μικρότερες κοινωνικές ανισότητες και βεβαίως στήριξη αυτών που υποφέρουν».

Τόνισε την σημασία της εκπροσώπησης της Κύπρου, για πρώτη φορά, στην τρίτη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα της Ευρώπης, στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, υπογραμμίζοντας πως «ψηφίζοντας ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ο κυπριακός λαός, ενώνει τις φωνές του με τις δυνάμεις της πολιτικής ομάδας της οποίας είμαστε μέλος, του Renew Europe, των Φιλελευθέρων Δημοκρατών».

Για την ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ανέφερε ο κύριος Καρογιάν, το στοίχημα είναι ο κόσμος να αγκαλιάσει και πάλι την Παράταξη, κάνοντας την ανατροπή.

«Σε πείσμα των επίσημων εργαλείων, που οφείλω να πω από την ημέρα ύπαρξής μας μέχρι σήμερα δεν ήταν κολακευτικά προς εμάς, υπογραμμίζω πως είναι άλλη η βούληση των επιστημονικών μετρήσεων και άλλη η βούληση του λαού. Και αυτή τη φορά, νιώθω ότι με την δουλειά μας, την ευπρέπειά μας, με τον πολιτικό μας λόγο, με το ήθος, με τις θέσεις μας, θα καταφέρουμε και πάλι να μας αγκαλιάσει ο κόσμος και να μας στηρίξει ώστε να κάνουμε και πάλι την μεγάλη ανατροπή», ανέφερε ο κύριος Καρογιάν.

Οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, είναι:

 η Θέμις Ανθοπούλου -αριστίνδην, Μάριος Ελευθερίου-στέλεχος Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗΠΑ Λεμεσού και Δημοτικός Σύμβουλος Κάτω Πολεμιδιών, Μαρίνος Κλεάνθους-αντιπρόεδρος ΔΗΠΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Αγλαντζιάς, Παντελής Ποιητής-αριστίνδην, Αλέκος Τρυφωνίδης-κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ και βουλευτής Λευκωσίας και ο Μάριος Χαραλαμπίδης-αριστίνδην.

Προτείνοντες τους Ευρωψηφοδελτίου της ΔΗΠΑ:

1) Τασουλα Γεωργιαδου – Προεδρος Παγκυπριου Συνδεσμου Ατομων με Αυτισμου

2) Μαριος Καρογιαν – Προεδρος ΔΗΠΑ

Υποστηρίζοντες:

1) Πετρος Ξενοφωντος – Πρωην Υπουργος Γεωργιας

2) Μενελαος Κυπριανου – Νομικος, Ιδρυτικο Στελεχος ΔΗΠΑ Στάλθηκε από το iPhone μου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ