Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Αναπληρωτή Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Ευθύμιου Δίπλαρου για το μεταναστευτικό

Δήλωση Αναπληρωτή Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Ευθύμιου Δίπλαρου για το μεταναστευτικό
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 22, 2024-09:32 View: 10

Με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα αναφορικά με κυκλώματα διακινητών μεταναστών από την πράσινη γραμμή, επιβεβαιώνεται ότι το πρόβλημα του μεταναστευτικού χρήζει σοβαρής και αυστηρής διαχείρισης σε όλες τις πτυχές του. Είναι συνεπώς αδήριτη η ανάγκη της διερεύνησης των εν λόγω υποθέσεων από τις αρμόδιες Αρχές και η παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται.

Επαναλαμβάνουμε εκ νέου ότι το μεταναστευτικό είναι για εμάς ζήτημα υψίστης σημασίας. Και ότι δεν θα λυθεί με συνθήματα και θεωρίες, αλλά με αυστηρές διαδικασίες στο εσωτερικό και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία εντός της ΕΕ σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό κάνει και η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι σε εξέλιξη στην Ισπανία.

Επιπρόσθετα, μετά από πρωτοβουλία της κ. Δημητρίου, θα υπάρξει κοινή συνάντηση των Προέδρων/Αντιπροέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών του Νότου με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έτσι ώστε να οικοδομηθούν οι κατάλληλες συμμαχίες για προώθηση των θέσεών μας, όπως η αλλαγή του καθεστώτος της Συρίας και οι συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες, με προτεραιότητα τον Λίβανο.

22.4.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ