Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΙΝΙΑ ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΙΝΙΑ ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 22, 2024-11:53 View: 9

Δεν είναι η νομοθεσία που έχει πρόβλημα για τις συσκευές προσωπικής κινητικότητας-πατίνια, αλλά η επιτήρηση της νομοθεσίας, ανέφερε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, Μαρίνος Μουσιούττας.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, ο κύριος Μουσιούττας, ανέφερε ότι το Σώμα έκανε αυτό που χρειαζόταν να πράξει βάζοντας ασφαλιστικές δικλείδες για το που μπορούν να κινούνται τα e-scooters, την ταχύτητα και τον κόφτη και το ποιοι είναι οι λειτουργοί που θα ασκούν έλεγχο.

Υπάρχει, υπέδειξε, η νομοθεσία «αυτοί που πρέπει να επιτηρήσουν τη νομοθεσία, αστυνομία, τροχονόμοι και τοπικές αρχές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Με βάση τη νομοθεσία, τα πατίνια δικαιούνται να χρησιμοποιούν άτομα άνω των 14 ετών. Δεν δικαιούνται να κυκλοφορούν πάνω σε πεζοδρόμια και σε δρόμο άνω των 30χ.λ.μ. Αναφερόμενος σε ατύχημα που συνέβη μοτοσικλέτας με πατίνι, ο κύριος Μουσιούττας, ανέφερε ότι όπως και στο ποδήλατο, στο σκούτερ δεν υπάρχει θέμα ασφάλισης έναντι τρίτου.

Η ποινή, είπε ο κύριος Μουσιούττας, για παράνομη χρήση για τον χρήστη είναι 1000 ευρώ και μέχρι τρεις μήνες φυλάκιση, και για την εταιρεία που τα προμηθεύει είναι 5000 ευρώ πρόστιμο ή και 6 μήνες φυλάκιση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ