Η ομιλία του Προέδρου του Κινήματος στην εκδήλωση με θέμα "Παρουσίαση υποψηφίων στις τοπικές εκλογές και Ευρωεκλογές 2024"

Η ομιλία του Προέδρου του Κινήματος στην εκδήλωση με θέμα
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 21, 2024-14:53 View: 29

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η προεκλογική εκδήλωση με θέμα “Παρουσίαση υποψηφίων στις τοπικές εκλογές και Ευρωεκλογές 2024”, στη δημοσιογραφική εστία στη Λευκωσία.

Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου του Κινήματος κ. Γιώργου Περδίκη:

Φίλοι και φίλες,

Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές,

Ξεκινούμε σήμερα τον αγώνα για τις τοπικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Σας ευχαριστώ όλους και όλες εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών για αυτό το αγωνιστικό μας συναπάντημα.

Σήμερα αναλαμβάνουμε από κοινού μια μεγάλη υποχρέωση:

Να φέρουμε την ελπίδα στην κάθε γειτονιά, στον κάθε δήμο, στην πατρίδα μας και σε όλη την Ευρώπη.

Μας είπαν κάποιοι, πως η μέρα που επιλέξαμε για το ξεκίνημα του αγώνα μας είναι ακατάλληλη.

Είναι ξέρετε η θλιβερή ημέρα της κατάλυσης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Μια μαύρη μέρα, που οδήγησε στα μαύρα γεγονότα του 74, το προδοτικό πραξικόπημα και την Τουρκική Εισβολή, το θάνατο, τους αγνοούμενους, την προσφυγιά, το ξεπούλημα, τον εποικισμό, την διχοτόμηση.

Μαύρισε η ζωή μας. Κι όλα ξεκίνησαν ακριβώς μια τέτοια μέρα, στις 21 Απρίλη 1967.

Δεν υπάρχει πιο επίκαιρη μέρα για να θυμίσουμε ποιοι ευθύνονται για το μαύρο που πλάκωσε την Κύπρο. Διότι κάποιοι ξεχνούν.

Ορισμένοι μάλιστα φαίνεται να εμπιστεύονται τους νοσταλγούς και υμνητές της 21ης Απριλίου, αυτούς οι οποίοι μέχρι πρόσφατα- τι σύμπτωση – ήταν ντυμένοι στα μαύρα μπλουζάκια (για να φαίνονται τα μπράτσα τους προφανώς).

Τώρα τελευταία έβαλαν κουστούμι και μπορντό γραβάτα (το χρώμα το Βυζαντινό) αφού προετοιμάζονται -λένε οι ίδιοι- από δορυφόροι και δεκανίκια της εξουσίας, να γίνουν οι ίδιοι εξουσία.

Μας λένε είναι της μόδας ο εθνικισμός και η ακροδεξιά. Δυναμώνει- λένε- στην Κύπρο και στην Ευρώπη. Δεν χρειάζεται να ανεβούν στα τανκς, τους αρκεί ο φόβος και ο λαϊκισμός.

Μια τέτοια μέρα αξίζει να θυμηθούμε τον στίχο του ποιητή που σκοτώθηκε από τις σφαίρες των εθνικιστών και ακροδεξιών, του Δώρου Λοιζου:

«Αλλά εμείς θα τους αντισταθούμε, οποίοι και να ‘ναι, όσο δυνατοί και να’ ναι»

Ναι, δεν υπάρχει πιο σημαδιακή μέρα για να διαδηλώσουμε ότι θα τους αντισταθούμε.

Με τόλμη και θάρρος.

Θα αντισταθούμε με το πράσινο της ελπίδας, σε κάθε μαύρο, σε αυτούς και σε κάθε απάνθρωπο και απαίσιο απειλεί την ζωή και την ομορφιά της.

Απέναντι στο μαύρο της ακροδεξιάς και του ακραίου εθνικισμού αλλά και απέναντι στο μαύρο της διαφθοράς και της διαπλοκής, της ακρίβειας και της φτωχοποίησης, της αυθαιρεσίας των τραπεζών και των Funds, της ακριβής στέγης και της ενεργειακής φτώχειας, της κοινωνικής αδικίας και αναλγησίας, της περιβαλλοντικής καταστροφής και της κλιματικής κρίσης,

εμείς επιλέγουμε

με τόλμη και θάρρος

το πράσινο της Ελπίδας, της Δημιουργίας, της βιώσιμης Ανάπτυξης, της Αειφορίας, της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. 

Στον απλό πολίτη που διερωτάται αν υπάρχει ελπίδα εμείς απαντούμε δυνατά:

Ναι υπάρχει ελπίδα.

Με τόλμη και θάρρος

Ρίξε πράσινο στο μαύρο

Δώσε ελπίδα στη ζωή.

Ρίξε πράσινο στο μαύρο, για μια Πράσινη και Προοδευτική Ευρώπη.

 

Adblock test (Why?)

Read this on Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών