Από: ΔΗΠΑ

ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΗΠΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΗΠΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 20, 2024-06:22 View: 11

Γεννήθηκε στο Σινά Όρος Σολέας το 1968. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολογικής Μηχανικής του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου. Μετά την θητεία του ως Επιλοχίας Πυροβολικού στην ΕΦ εργάστηκε ως Τεχνικός Μηχανικός στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, όπου ανέπτυξε σημαντική συνδικαλιστική δράση ως Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ.

Υπήρξε – Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Κυπρίων Φοιτητών «Αναγέννηση» (1986-1989), Οργανωτικός γραμματέας της Νεολαίας Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕ.ΔΗ.Κ.) (1990-1993), Οργανωτικός αντιπρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗ.ΚΟ.) Λευκωσίας (1993-2009), Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗ.ΚΟ. Λευκωσίας (2009-2018) και Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. (2018-2020).

Έχει εκλεγεί Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας με τη ΔΗ.ΠΑ.-Συνεργασία τον Ιούνιο του 2021 και είναι μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Άμυνας, Παιδείας και Πολιτισμού, Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος και συμμετέχει στην αντιπροσωπία της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και την Κοινή Πολιτική Ασφάλεια και Άμυνα. Είναι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ – Συνεργασία.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ