Από: ΔΗΚΟ

Η Κατερίνα Χριστοφίδου καλεσμένη στο Podcast του Δημοκρατικού Κόμματος ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, με τον Θεόδωρο Μανιταρά

Η Κατερίνα Χριστοφίδου καλεσμένη στο Podcast του Δημοκρατικού Κόμματος ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, με τον Θεόδωρο Μανιταρά
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 19, 2024-13:26 View: 12

Φέρνουμε στο Επίκεντρο πρόσωπα με λόγο και άποψη για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες. Πρόσωπα από την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό, την κοινωνία των πολιτών.

Κάθε Παρασκευή, με τον Θεόδωρο Μανιταρά, στο κανάλι YouTube του ΔΗΚΟ στο https://www.youtube.com/@diko1976

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7

Στο Επίκεντρο η Κατερίνα Χριστοφίδου

—————————————————-

Στο νέο επεισόδιο του ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, του Podcast του ΔΗΚΟ, καλεσμένη του Θόδωρου Μανιταρά είναι η υποψήφια ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Κατερίνα Χριστοφίδου, που από μάχιμη δημοσιογράφος έγινε «μάχιμη υποψήφια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας ότι τα 25 χρόνια στη δημοσιογραφία τής δίνουν τα εχέγγυα και τις δικλείδες ασφαλείας ώστε να κρατηθεί στη σωστή πλευρά της πολιτικής ηθικής.

«Όταν για πάρα πολλά χρόνια είχα απέναντί μου πολιτικούς, διαπίστωνα και τη θετική πλευρά του νομίσματος και την αρνητική. Και αυτό που υποσχέθηκα στον εαυτό μου, περνώντας στην “αντίπερα όχθη” είναι ότι ποτέ, μα ποτέ, δεν θα γίνω αυτό που επέκρινα»

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι είναι οξύμωρο σήμερα να παρατηρείται άνοδος της ακροδεξιάς, αν σκεφτεί κανείς ότι από τις στάχτες των συνεπειών του φασισμού και του ολοκληρωτισμού γεννήθηκε η ΕΕ, ενώ για το νέο Σύμφωνο Ασύλου και Μετανάστευσης σχολίασε ότι αποτελεί «ένα βήμα μπροστά όχι για να επιλύσουμε το πρόβλημα αλλά για να το διαχειριστούμε»

«Το όφελος από την ψήφισή του είναι πολύ μεγαλύτερο από τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει η καταψήφισή του»

Η Κατερίνα Χριστοφίδου χαρακτήρισε την ΕΕ ως μια «ομπρέλα προστασίας» αλλά όχι πανάκεια και δήλωσε ότι, σε περίπτωση εκλογής της, είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει στα ευρωπαϊκά όργανα ό,τι περισσότερο μπορεί για τον κυπριακό λαό και πως θα δώσει μάχη ώστε η φραστική αλληλεγγύη προς την Κύπρο να αρχίσει επιτέλους να γίνεται πράξη.

«Εάν δεν διεκδικήσεις για τον τόπο σου, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, εξωστρέφεια και προσπάθεια επίτευξης συμμαχιών, αν δεν έχεις την τόλμη να συγκρουστείς, κανείς δεν θα σου δώσει στο πιάτο αυτό που θέλεις. Πρέπει να διεκδικούμε κάθε στιγμή, με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο»

Δείτε το νέο επεισόδιο του ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=yroyOtZSDmE

Κάθε Παρασκευή, το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ θα είναι κοντά σας.

Μείνετε συντονισμένοι

Γραφείο Τύπου

19 Απριλίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ