Από: KitasWeather

Άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με σκόνη στα μέσα της νέας εβδομάδας

Άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με σκόνη στα μέσα της νέας εβδομάδας
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 19, 2024-15:29 View: 6

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι για το επόμενο δεκαήμερο θα επικρατούν ως επί το πλείστον καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και κάποια διαστήματα αυξημένων υψηλών και μέσων νεφώσεων. Παράλληλα αναμένονται και διαστήματα με σκόνη, η οποία πιθανόν στα μέσα της νέας εβδομάδας να είναι αυξημένη και να έχει διάρκεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αύριο Σάββατο για να κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πάνω της κανονικής και μικρή πτώση την Κυριακή, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, εξαιρετικά έως ακραία θερμή για την εποχή αέρια μάζα αναμένεται να επηρεάσει προοδευτικά την περιοχή μας, με τον υδράργυρο στα μέσα της εβδομάδας να φτάνει ή και να ξεπερνά τοπικά τους 36-37 βαθμούς Κελσίου κυρίως σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού. Στη συνέχεια αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία όμως φαίνεται πως θα παραμείνει σε επίπεδα αρκετά πάνω της κανονικής τουλάχιστον αρχικά.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις ενώ στα δυτικά θα παρατηρούνται και αυξημένες μέσες και χαμηλές νεφώσεις. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των μέσων και υψηλών νεφώσεων, ωστόσο στο δυτικό 1/3 του νησιού θα συνεχίσουν να παρατηρούνται αυξημένες μέσες και χαμηλές νεφώσεις, οι οποίες πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες λασποβροχές. Παράλληλα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι/απόγευμα στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη λασποβροχή, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 20-30% (αναλόγως περιοχής). Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία αρχικά θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια ενώ το βράδυ αναμένεται αύξηση της και στην επιφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες στα δυτικά ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει να αιωρείται σκόνη από το βράδυ, η οποία όμως θα είναι περιορισμένη μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, η οποία θα είναι πιο αισθητή στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στους 5-9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία αρχικά θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια, με σταδιακή αύξηση της προς το απόγευμα/βράδυ και στην επιφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 8-12 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 30 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το δεύτερο μισό της νέας εβδομάδας, φαίνεται πως θα συνεχίσουν να παρατηρούνται αυξημένες υψηλές/μέσες νεφώσεις και σκόνη αρχικά, με σταδιακή υποχώρηση τους αργότερα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, ωστόσο θα παραμείνει σε επίπεδα αρκετά πάνω της κανονικής τουλάχιστον αρχικά.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Σάββατο αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε νότιους έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ το απόγευμα και παροδικά στα νοτιοανατολικα παράλια τα 6 μποφόρ. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Την Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Κατά το δεύτερο μισό της εβδομάδας, αναμένεται στροφή και μερική ενίσχυση των ανέμων από δυτικές κατευθύνσεις.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather