Από: ΔΗΠΑ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΙΗΤΗΣ: ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΙΗΤΗΣ: ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 19, 2024-09:12 View: 8

Ο Παντελής Ποιητής γεννήθηκε το 1994 και μεγάλωσε στη Λάρνακα, γιός του Δρ Ανδρέα Ποιητή από τη Λάρνακα και της αείμνηστης Σύλβιας Γαβριηλίδη από την Αμμόχωστο. Αποφοίτησε ως Αριστούχος από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας και στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο 293 Τάγμα Πεζικού στο Λιοπέτρι.

Σπούδασε Νομική και Διεθνή Πολιτική στο Middlesex University London και στο τελευταίο έτος των σπουδών του, μαθήτευσε στην Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, όπου ασχολήθηκε με θέματα της Κυπριακής Διασποράς. Εκτός από τη μητρική του γλώσσα τα Ελληνικά, ομιλεί και γράφει σε επαγγελματικό επίπεδο Αγγλικά και Ισπανικά. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών και φοιτητικών του χρόνων, ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Εκλέγηκε Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου (ΕΦΕΚ ΗΒ). Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος και Συντονιστής της Ομάδα Λάρνακα (Ο.ΛΑ), μιας τοπικής πρωτοβουλίας για την ανἀπτυξη της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Στην πορεία δραστηριοποιήθηκε σε σειρά ευρωπαϊκών οργανισμών, όπου και εκλέγηκε για δύο συνεχόμενες θητείες Αντιπρόεδρος των European Democrat Students (EDS), της μεγαλύτερης φοιτητικής νεολαίας στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα, εκπροσώπησε τη νεολαία της Κύπρου, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 35 χώρες στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική.

Αποτέλεσε επίσης, ιδρυτικό μέλος της ευρωαμερικανικής πλατφόρμας “Caja Politica”, που δημιουργήθηκε για να ενισχύσει τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των κρατών της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Κατά τη διάρκεια των Προεδρικών Εκλογών του 2023, υπήρξε στενός συνεργάτης του Νίκου Χριστοδουλίδη, με τομείς δράσεις τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική και το κυπριακό.

Επαγγελματικά, είναι Διευθυντής στον Όμιλο Εταιρειών Medici, που ασχολείται με την ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται ως Πολιτικός Ερευνητής και Αναλυτής. Είναι νυμφευμένος με την Κύπρια Ολυμπιονίκη στη Ρυθμική Γυμναστική, Χρυσταλλένη Τρικωμίτη και έχουν μαζί μια κόρη, τη Σύλβια. Στις επερχόμενες ευρωεκλογές του 2024, αποδέχθηκε την τιμητική πρόταση του Μάριου Καρογιάν, για να συμμετέχει ως Αριστίνδην Υποψήφιος στο συνδυασμό της Δημοκρατικής Παράταξης – Συνεργασία.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ