Από: ΔΗΠΑ

Α.ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ: ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Α.ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ: ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 18, 2024-13:47 View: 8

Θετική εξέλιξη αποτελεί η χθεσινή αναφορά των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Κυπριακό.

Η επαναβεβαίωση του Συμβουλίου στην προσήλωση στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης, που θα βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και στο Ενωσιακό κεκτημένο και τις θεμελιώδεις αξίες τη Ευρωπαικής Ένωσης, θωρακίζει τα επιχειρήματα της πλευράς μας και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Σημειώνεται η σαφής αναφορά για εποικοδομητική εμπλοκή της Τουρκίας, ως καθοριστικό κριτήριο για την πρόοδο όλων των θεμάτων που αναφέρονται στην Έκθεση.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, επιπλέον, είναι η ανάθεση στην Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων (γνωστή ως Κορεπέρ) να κατευθύνει τις μελλοντικές εργασίες, γεγονός που προσθέτει κινητικότητα στη διαδικασία και διασφαλίζει την ενεργότερη εμπλοκή που εξ αρχής επιδιώκαμε ως χώρα.

Τέλος, μεταφέρουμε την ικανοποίηση μας για τη σαφή επανάληψη της τοποθέτησης της Ευρωπαικής Ένωσης, μέσα από τα ψεσινά συμπεράσματα, όπου επαναλαμβάνει την ετοιμότητα να διαδραματίσει ενεργό ρόλο, υποστηρίζοντας όλα τα στάδια της διαδικασίας που είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με όλα τα ενδεικνυόμενα μέσα που είναι στη διάθεση της.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ