Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μ.ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 18, 2024-09:34 View: 10

Η εισήγηση της Ελληνίδας βουλεύτριας Ντόρας Μπακογιάννη που αφορά την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης που ενέκρινε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού σχολίασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνος Κλεάνθους.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ραδιοφώνου του Πολίτη, ο κύριος Κλεάνθους, υπογράμμισε πως η εισήγηση «δεν στέλνει σωστά μηνύματα και επί της ουσίας εγκυμονεί κινδύνους για το κυπριακό και ενθαρρύνει αποσχιστικές καταστάσεις».

Υπογράμμισε ωστόσο, ότι «δεν χρειάζεται πανικός και εύηχα συνθήματα, αλλά επιβάλλεται καλύτερος συντονισμός μεταξύ πολιτικών δυνάμεων και κομμάτων Ελλάδας – Κύπρου και μεταξύ κυβερνήσεων».

Έκρουσε καμπανάκι, πως όσο «μένει άλυτο το κυπριακό, θα έχουμε όλο και περισσότερες νάρκες να αντιμετωπίσουμε και όσο περνάει ο χρόνος γίνεται ένα πρόβλημα με μεγαλύτερες παραδοξότητες». Χρειάζεται, είπε, περισσότερη προσοχή, νουσιμάδα και συνεννόηση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου αλλά και με άλλες χώρες για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, κλήθηκε να σχολιάσει και το θέμα με τις πολλαπλές συντάξεις. Η ουσία, είπε, είναι να μπει ένα συγκεκριμένο ταβάνι, το οποίο «να μην είναι προκλητικό και να είναι στα όρια των αντοχών της κυπριακής οικονομίας». Ίσως, ανέφερε, κάποιοι να θέλουν να το εκμεταλλευτούν το θέμα «λαϊκίστικα ωστόσο να μην ξεχνάμε πως είναι και θέμα συνταγματικότητας και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε».

Ακούστε όλη την τοποθέτηση πιο κάτω:

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ