Από: ΔΗΚΟ

Αρνητική εξέλιξη για την Κύπρο, η ψήφιση της εισήγησης για να γίνει το Κόσσοβο πλήρες μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης

Αρνητική εξέλιξη για την Κύπρο, η ψήφιση της εισήγησης για να γίνει το Κόσσοβο πλήρες μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 17, 2024-16:41 View: 13

Η χθεσινή ψήφιση της εισήγησης της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, για να γίνει το Κόσσοβο πλήρες μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη, που ενδέχεται να βρούμε μπροστά μας ως Κυπριακή Δημοκρατία στο επόμενο διάστημα και που αναμένεται να αξιοποιήσει στο έπακρο η κατοχική πλευρά.

Χαιρετίζουμε θέση της Κυπριακής Αντιπροσωπείας, όπως αυτή εκφράστηκε από την Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, Βουλευτή και  Αναπληρώτρια Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, καθώς πρώτη προϋπόθεση για ένταξη χωρών μελών στο Συμβούλιο της Ευρώπης είναι η ιδιότητα του κράτους.

Όπως σημείωσε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, «για την Κύπρο είναι θέμα αρχής ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία των διεθνώς αναγνωρισμένων εθνών δεν πρέπει ποτέ να διακυβεύονται. Η αποδοχή εδαφών που έχουν μονομερώς ανακηρύξει ανεξαρτησία και δεν έχουν γίνει δεκτά ή αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ, ως πλήρη μέλη αυτού του Οργανισμού θα δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο, ειδικά στο σημερινό εξαιρετικά ασταθές διεθνές περιβάλλον».

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θα παραμείνουμε σταθερά στις θέσεις μας προκειμένου να αναχαιτιστούν οι όποιες αρνητικές εξελίξεις μπορεί να προκύψουν από την χθεσινή υπερψήφιση της έκθεσης, προκειμένου να μην δημιουργηθεί προηγούμενο σε σχέση με την Κύπρο.

Γραφείο Τύπου

17 Απριλίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ