Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 17, 2024-14:48 View: 17

Το κράτος θα πρέπει να εντείνει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή για ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες, ανέφερε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας, σχολιάζοντας τις νέες προτάσεις για το παράνομο παρκάρισμα σε θέσεις αναπήρων.

«Σε μια ευνοούμενη πολιτεία, δεν θα πρέπει να χρειάζονται ανασταλτικοί παράγοντες για την ανάπτυξη της ευνσυναίσθησης και του σεβασμού των ατόμων ΑμεΑ και της απρόσκοπτης και ελεύθερης πρόσβασης και διακίνησής τους», ανέφερε ο κύριος Μουσιούττας μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Δυστυχώς, είπε, αν και το πρόστιμο των 300 ευρώ που υπάρχει σήμερα για παράνομη στάθμευση σε χώρο αναπήρων, μείωσε κατά το ήμισυ τις καταγγελίες, εντούτοις ακόμη επιβάλλονται ανασταλτικά μέτρα.

«Υπήρχε επίσης μια τροπολογία της Παράταξή μας, η οποία έλεγε να είναι 400 ευρώ αντί 500, το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση σε χώρους αναπήρων και αυτή η πρότασή μας καταψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών», επισήμανε ο κύριος Μουσιούττας.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, υπογράμμισε ότι συμφωνεί σε νέες προτάσεις μέτρων όπως το κλείδωμα του τροχού, όπως γίνεται σε χώρες του εξωτερικού. «Αυτό πρέπει να εξεταστεί για να γίνει νομοθεσία, δεν είναι άμεσο μέτρο», ανέφερε ο κύριος Μουσιούττας. Ως πιο άμεσο μέτρο, υπογράμμισε πως είναι η αναγραφή του προστίμου στις πινακίδες σε περίπτωση στάθμευσης σε χώρους αναπήρων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ