Νέες καταστροφές στον Ακάμα από το Τμήμα Δασών- Η φυσική εξέλιξη ενός πορίσματος που βρίσκεται σε τρίτο τέρμινο

Νέες καταστροφές στον Ακάμα από το Τμήμα Δασών- Η φυσική εξέλιξη ενός πορίσματος που βρίσκεται σε τρίτο τέρμινο
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 17, 2024-12:03 View: 14

Νέα καταστροφικά έργα στον Ακάμα καταγγέλλουν Terra Cypria και Birdlife, αυτή τη φορά στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου στην περιοχή των Σμυγιών.

Ως μέλη της Ad-hoc Επιτροπής για την Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση καταγγέλλουν ότι δεν ενημερώθηκαν και ότι τα έργα δεν συνάδουν με το πνεύμα και το γράμμα της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της 19ης Μαρτίου 2024.

Το Τμήμα Δασών καταγγέλλεται ότι ενώ θα έπρεπε να επαναξιολογήσει τα οδικά έργα και να γίνει επανασχεδιασμός μέχρι τον Ιούνιο 2024, έχει προχωρήσει χωρίς εκ των προτέρων ενημέρωση της ad-hoc επιτροπής σε εκτεταμένες διαπλατύνσεις και εκχερσώσεις.

Αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ad-hoc επιτροπή τίθεται στο περιθώριο ή παραγνωρίζεται. Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεται πίστη στην καλή θέληση του Τμήματος Δασών.

Πού είναι άραγε εκείνη η επιτροπή παρακολούθησης των έργων που μας είπαν ότι θα αποτρέψει τις μελλοντικές παρεκκλίσεις από τα σχέδια;

Πως είναι άλλωστε δυνατόν να περιμένουμε από το Τμήμα Δασών το οποίο δεν ανέλαβε τις ευθύνες τους για τα καταστροφικά έργα της πρώτης φάσης να συμμορφωθεί όταν η διοικητική έρευνα βρίσκεται ήδη στο τρίτο τέρμινο και δεν λέει να τελειώσει.

Η απαράδεκτη – στη δική μας αντίληψη – καθυστέρηση στην επίρριψη ευθυνών από την διοικητική έρευνα και το  Υπουργείο, τροφοδοτεί την συνέχιση τέτοιων πρακτικών δηλαδή  να κυριαρχεί η μπουλντόζα.

Υπάρχουν πολλοί ηθικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή.

Adblock test (Why?)

Read this on Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών