Από: ΔΗΚΟ

Ο Χρύσης Παντελίδης καλεσμένος στο Podcast του Δημοκρατικού Κόμματος ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, με τον Θεόδωρο Μανιταρά

Ο Χρύσης Παντελίδης καλεσμένος στο Podcast του Δημοκρατικού Κόμματος ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, με τον Θεόδωρο Μανιταρά
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 17, 2024-11:32 View: 16

Φέρνουμε στο Επίκεντρο πρόσωπα με λόγο και άποψη για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες. Πρόσωπα από την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό, την κοινωνία των πολιτών.

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, με τον Θεόδωρο Μανιταρά, στο κανάλι YouTube του ΔΗΚΟ στο https://www.youtube.com/@diko1976

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6

Στο Επίκεντρο ο Χρύσης Παντελίδης

—————————————————-

Στο νέο επεισόδιο του ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, του Podcast του ΔΗΚΟ, καλεσμένος του Θεόδωρου Μανιταρά  είναι ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Χρύσης Παντελίδης, που μετά από μια πετυχημένη τριετή κοινοβουλευτική θητεία αποφάσισε να δηλώσει «παρών» και στη μάχη των επικείμενων  ευρωεκλογών.

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει από τις τελευταίες δυσάρεστες διεθνείς εξελίξεις, σχετικά με τις οποίες ο Χρύσης Παντελίδης σχολίασε ότι ο ρόλος της ΕΕ είναι καθοριστικός στη γεωστρατηγική σκακιέρα και πως η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει σωστή ανάγνωση της κατάστασης και να οχυρωθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό και πολιτικά και οικονομικά και αμυντικά

«Ως ΕΕ και ως δυτικός κόσμος θεωρήσαμε δεδομένο πως θα έχουμε ειρήνη και ασφάλεια, επειδή το θέλουμε εμείς. Όμως, δεν αρκεί αυτό (…) Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε αυτή την ειρήνη. Ναι, επείγει να χτίσουμε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας»

Όσον αφορά την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ο βουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος σχολίασε ότι η περιφρόνηση, που είχε επικρατήσει ως λογική τα προηγούμενα χρόνια, δυστυχώς επέτρεψε στα ακροδεξιά κόμματα να αυτοχαρακτηρίζονται ως κάτι διαφορετικό και αντι-συστημικό, καθιστώντας έτσι τους εαυτούς τους ελκυστικούς στους πολίτες ενώ «στην πραγματικότητα είναι πολιτικοί σχηματισμοί, με τη διαφορά ότι προβάλλουν τον λαικισμό και ότι λένε ψέματα»

«Τα άκρα δεν θέλουν να λύνουν τα προβλήματα. Για την ακρίβεια, θέλουν να τροφοδοτούν συνέχεια τα προβλήματα, γιατί αν πάψουν να υπάρχουν, τότε και εκείνα θα χάσουν τον λόγο ύπαρξής τους»

Κλείνοντας τον πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, ο Θόδωρος Μανιταράς ζήτησε από τον Χρύση Παντελίδη, από την ενασχόλησή του όλα αυτά τα χρόνια με την πολιτική, να διαλέξει μια στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Για τον άλλοτε συνεργάτη του Τάσσου Παπαδόπουλου, ήταν εύκολη η απάντηση. Ήταν στις 7 Απριλίου του 2004, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, στο γραφείο του Προέδρου….

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αντίστροφη μέτρηση του floor manager, με τα χέρια, και τη σιγή που επικράτησε εκείνα τα πρώτα δευτερόλεπτα πριν αρχίσει το ιστορικό διάγγελμα. Και θυμάμαι ότι γονάτισα στη γωνιά του δωματίου… Ήταν η πιο σημαντική στιγμή» 

Δείτε το έκτο επεισόδιο του ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=YeFCz9RoKo4

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ θα είναι κοντά σας.

Μείνετε συντονισμένοι

Γραφείο Τύπου

17 Απριλίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ