Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 16, 2024-11:31 View: 17

Σε αναμονή βρίσκεται ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής και βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας, σχετικά με την πρόταση του για κλιμακωτή ρύθμιση του εξώδικου της τροχαίας παράβασης του φωτεινού σηματοδότη.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Άλφα, ο κύριος Μουσιούττας, υπογράμμισε ότι η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, θεωρεί ότι «ένα εξώδικο θα πρέπει να είναι αναλόγως της βαρύτητας της ποινής και το μέγιστον είναι όταν ένας περάσει τον κόκκινο σηματοδότη, χωρίς να τον ενδιαφέρει και να περάσει στην απέναντι πλευρά, αλλά δεν είναι το ίδιο σοβαρό το παράπτωμα και η σοβαρότητα του αν σταματήσει και απλώς έχει περάσει κατά κάτι μια γραμμή».

Υπάρχει, είπε, μια θετική ανταπόκριση από πλευράς μελών της Επιτροπής Μεταφορών, αρνητική είναι η αστυνομία και αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η Νομική Υπηρεσία κατανοεί ότι «είναι δυσανάλογο το παράπτωμα με το πρόστιμο». Αναμένει, ανέφερε ο κύριος Μουσιούττας την επόμενη συνεδρία της Επιτροπής για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τόνισε, την αναγκαιότητα, οι βουλευτές, να βρουν ένα τρόπο ώστε ο κόσμος να μην νιώθει ανασφάλεια χρησιμοποιώντας κόμβους φωτοεπισήμανσης. Δημιουργείται, είπε, μια αναστάτωση, ένα άγχος και μια ταλαιπωρία στους οδηγούς ακόμη και στους νομοταγής για την χρήση των φώτων τροχαίας που έχουν σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Ο κύριος Μουσιούττας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αργά ή γρήγορα λαμβάνονται αποφάσεις που διορθώνουν στρεβλώσεις οι οποίες αναστατώνουν τον κόσμο. Θα ήταν καλύτερα, είπε, να βρίσκαμε πιο γρήγορα λύσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ