Από: No Source

Ψηφιακές συναλλαγές στην Κύπρο: Τι πρέπει να προσέχουμε για να μην μας ξεγελάσουν οι επιτήδειοι;

Ψηφιακές συναλλαγές στην Κύπρο: Τι πρέπει να προσέχουμε για να μην μας ξεγελάσουν οι επιτήδειοι;
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 05, 2024-22:32 View: 29

Στο τρίτο από τα σύντομα εκπαιδευτικά βίντεο που δημιούργησε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού
Τη σημαντικότητα της προστασίας προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων, εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο το τρίτο από μία σειρά βίντεο που δημιούργησε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) τα οποία στοχεύουν στην προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Κύπρο. Υπενθυμίζεται πως στα δύο πρώτα βίντεο που δημοσιεύτηκαν, στο ένα συμμετείχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και στο άλλο ο Διοικητής της ΚΤΚ, κ. Κωνσταντίνος Ηροδότου.
Όπως είναι και το μήνυμα του φετινού Global Money Week «Προστάτευσε τα χρήματά σου, εξασφάλισε το μέλλον σου», το animation βίντεο ενημερώνει τους πολίτες για το τι πρέπει να προσέχουν κατά τις ψηφιακές τους συναλλαγές και τι είδους ηλεκτρονικά και γραπτά μηνύματα θα πρέπει να τους κινούν υποψίες. Το βίντεο τονίζει επίσης τη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και ειδικά των κωδικών πρόσβασης.
Υπενθυμίζεται πως η ΚΤΚ με αφορμή την ετήσια παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης Global Money Week (Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος) 2024, την οποία και συντονίζει για την Κύπρο, ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας εκπαιδευτικών βίντεο που έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και ειδικά τις νέες και τους νέους και να προωθήσουν τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό στη χώρα μας.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο ΕΔΩ.