Από: ΡΙΚ

Τατάρ: Η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί λύση ενός κράτους- Μια μικρή ανάφλεξη στην Κύπρο θα μπορούσε να προξενήσει μεγάλη σύρραξη

Τατάρ: Η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί λύση ενός κράτους- Μια μικρή ανάφλεξη στην  Κύπρο θα μπορούσε να προξενήσει μεγάλη σύρραξη
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 05, 2024-06:20 View: 7

Η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί λύση ενός κράτους στην Κύπρο και μια «μικρή ανάφλεξη» στο νησί θα μπορούσε να προξενήσει σύρραξη παρόμοια με αυτή στην Γάζα και στην Ουκρανία, δήλωσε σε συνέντευξη στην Daily Telegraph ο Ερσίν Τατάρ.

Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για λύση επανένωσης του νησιού, ο Τατάρ έκαμε λόγο για σπατάλη χρόνου και για πράγματα που ανήκουν στο παρελθόν, καθώς, όπως ισχυρίσθηκε, όλες αυτές οι ευκαιρίες έχουν εξαντληθεί.

Επαναλαμβάνοντας εαυτόν, δήλωσε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να ενωθεί η Κύπρος, ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πραγματικότητα και πως ο μόνος δρόμος είναι η λύση των δύο κρατών.

Ο Ερσίν Τατάρ στην συνέντευξή του, ανέφερε πως η αναγνώριση του ψευδοκράτους ίσως πάρει χρόνο, αλλά, καθώς περνά ο καιρός εδραιώνεται περισσότερο.

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ