Από: ΔΗΠΑ

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ Η «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ Η «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 02, 2024-14:30 View: 16

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, εκφράζει την θλίψη και τον συγκλονισμό της αλλά και τα θερμά της συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των επτά εργαζομένων στη φιλανθρωπική οργάνωση @WCKitchen, που συμμετείχαν στην αποστολή βοήθειας διά θαλάσσης, μέσω Κύπρου, στη Λωρίδα της Γάζας, που έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικό ισραηλινό πλήγμα.

Καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας, την επίθεση και ζητούμε όπως διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα συγκεκριμένα άτομα τα οποία βοηθούσαν την αποστολή παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα, βρήκαν τραγικό θάνατο.

Υπογραμμίζουμε την αναγκαιότητα, όπως οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Γάζα να έχουν ασφαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση προς το θεάρεστο έργο το οποίο επιτελούν, σύμφωνα πάντοτε με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, εκφράζει την βαθιά της ανησυχία για την δραματική και ταχέως επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας και τονίζει την επείγουσα ανάγκη για πλήρη, ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση στην περιοχή, μέσω της «Αμάλθεια».

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ