Από: ΔΗΠΑ

ΘΕΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Συμπερίληψη, αυτή είναι η διαφορά!

ΘΕΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Συμπερίληψη, αυτή είναι η διαφορά!
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 02, 2024-11:48 View: 15

Η Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού, που έχει καθιερωθεί στις 2 Απριλίου είναι για ακόμη μια χρονιά αφιερωμένη στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, τη συμπερίληψη, την αποδοχή και την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αυτισμό.

Στην Κύπρο έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να επιλύσουμε βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν παιδιά αλλά και ενήλικες με αυτισμό.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, στηρίζει διαχρονικά τις προσπάθειες του Συνδέσμου ώστε να γίνονται πιο γρήγορα και σωστά οι  διαγνωστικές αξιολογήσεις για τη σωστή αναγνώριση του Αυτισμού, για σωστή ιατρική φροντίδα, λογοθεραπείες, επαρκή σχολεία και αίθουσες που θα παρέχουν ειδική εκπαίδευση, προγράμματα αποκατάστασης και ημερήσια προγράμματα για τους ενήλικες που είναι ανίκανοι να εργασθούν και είναι ανάγκη να αναπτύξουν περισσότερες ικανότητες για την καθημερινή τους ζωή καθώς επίσης και εκπαίδευση και υποστήριξη των γονιών αυτιστικών παιδιών.

Πέραν από τις δράσεις του Συνδέσμου που στόχο έχουν την οικονομική ενίσχυση του και της αλτρουιστικής προσφοράς των εθελοντών, αξίζει να σημειώσουμε πως το κράτος θα μπορούσε να αυξήσει την κρατική χορηγία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, η παράταξη μας θα συμμετάσχει ενεργά,  με ομάδες σε όλες τις επαρχίες, στην εκστρατεία «Light it up blue», σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό και μαζί με εκατοντάδες άλλους φορείς σε ολόκληρο τον πλανήτη, στέλνοντας μηνύματα αποδοχής, ένταξης και στήριξης των ατόμων με αυτισμό.

Καλούμε μέλη και φίλους να περπατήσουν μαζί μας!

Οι πορείες θα πραγματοποιηθούν απόψε στις 19:00:

Επαρχία Λάρνακας

Έναρξη: Μουσείο Πιερίδη

Τερματισμός: Πλατεία Ζουχούρι

Επαρχία Πάφου

Έναρξη: Λύκειο Κύκκου

Τερματισμός: Δημαρχείο Πάφου

Επαρχία Λεμεσού

Έναρξη: Δημαρχείο Λεμεσού

Τερματισμός: Πλατεία Παλαιού Λιμανιού Λεμεσού

Επαρχία Λευκωσίας

Έναρξη: Βουλή των Αντιπροσώπων

Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας (κάτω χώρο – κήποι)

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ