Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ «ΣΗΚΩΝΕΙ» ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ «ΣΗΚΩΝΕΙ» ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 06, 2023-16:10 View: 51

Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας, δηλώνει ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας, ζητώντας από τους πολίτες να αντιταχθούν ισχυρά και αποφασιστικά στον ρατσισμό, τη βία και την αδικία.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του ΡΙΚ και στην μεσημβρινή ζώνη του ΑΝΤ1, με αφορμή τα θλιβερά επεισόδια σε Χλώρακα και Λεμεσό, υπογράμμισε ότι πρόκειται για  διαχρονικό πρόβλημα το οποίο ταλανίζει την κοινωνία υπενθυμίζοντας μάλιστα, ότι στο πρόσφατο παρελθόν γίναμε μάρτυρες και οπαδικής βίας. Καμία μορφή βίας, υπογράμμισε, δεν μας τιμά σαν κοινωνία.

Ανέφερε, ότι αυτό που όφειλε η αστυνομία να κάνει και που εμμέσως πλην σαφώς ο αρχηγός της δύναμης παραδέχθηκε, ήταν να ληφθούν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποφευχθούν τα εν λόγω επεισόδια. Δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να μείνουμε επί των ερειπίων, και να ληφθούν όλες εκείνες οι ενέργειες και δράσεις που θα επιλύσουν το πρόβλημα από τη ρίζα του.

Φτάσαμε, τόνισε ο κύριος Μουσιούττας, στην κόκκινη γραμμή, και ο καθένας θα πρέπει να λάβει τις ευθύνες του, ως κράτος και ως κοινωνία, ούτως ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα.

Θα πρέπει, ανέφερε, να δοθούν συντονισμένες και συγκεκριμένες λύσεις που δεν θα στοχεύουν μόνο στην αντιμετώπιση, αλλά και στην πρόβλεψη πιθανών μελλοντικών μεταναστευτικών κρίσεων.

Εισηγήθηκε μεταξύ άλλων, την ανάγκη όπως το κράτος βοηθήσει τα αλλόγλωσσα παιδιά να ενταχθούν σε εντατικά προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ούτως ώστε να μπορούν να ενταχθούν ομαλά στα σχολεία και δη στην κοινωνία.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ