Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Τορναρίτη μετά την Επιτροπή Νομικών

Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Τορναρίτη μετά την Επιτροπή Νομικών
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 06, 2023-13:28 View: 54

Θέλω να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι σήμερα η Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης εξέτασε μόνο τα βίαια, τα αποτρόπαια γεγονότα που επεσυνέβησαν στη Χλώρακα και στη Λεμεσό. Δεν εξετάσαμε δηλαδή κομμάτια του πολύ σοβαρού μεταναστευτικού ζητήματος που είναι ένα σοβαρό θέμα, είναι μεγάλη πρόκληση, είναι ένα υπαρκτό θέμα και βεβαίως πρέπει να ληφθούν ακόμη περισσότερες δράσεις. Γιατί είναι αλήθεια ότι οι αριθμοί είναι μεγάλοι και η Κύπρος δεν μπορεί και δεν είναι δυνατόν να φιλοξενήσει αυτούς τους αριθμούς.

Από εκεί και πέρα θα σας πω ότι η ρητορική μίσους, δυστυχώς, έχει εκκολάψει φασιστικές, μικρές και μεγαλύτερες ομάδες, με πίκρα το λέω, κάποιες βρίσκονται και σ’ αυτό εδώ το Κοινοβούλιο. Είδαμε μόλις χθες έναν Δημοτικό Σύμβουλο συγκεκριμένου κόμματος να μετέρχεται αυτής της ρητορικής μίσους και να την ξεπερνά. Άρα λέω ότι αποστολή του κράτους δικαίου, αποστολή της νομιμότητας, αποστολή των αρχών της τάξης, είναι να εντοπίσουν και να οδηγήσουν άμεσα στη δικαιοσύνη όλους αυτούς τους κουκουλοφόρους που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και θέλουν εκείνοι να επιβάλουν την τάξη. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, όποιος παρανομεί σ’ αυτό τον τόπο πρέπει να οδηγείται στην δικαιοσύνη απ’ όπου και αν προέρχεται. Την ίδια ώρα, δεν είναι δυνατόν κάποιες πολιτικές δυνάμεις είτε από την άκρα δεξιά, είτε από την αριστερά να εκμεταλλεύονται, γιατί αυτό συμβαίνει, για μικροκομματικούς και μικροπαραταξιακούς και ψηφοθηρικούς λόγους και το λέω και το εννοώ αυτό που λέω, είτε τα βίαια επεισόδια, είτε το μεταναστευτικό πρόβλημα που ζητά λύσεις. Αυτές τις λύσεις δεν τις ζητούμε μόνο εδώ στην Κύπρο, τις ζητούν όλα τα κράτη της Ευρώπης, όλα τα κράτη της γης.

Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου γιατί δεν παρέστη η πολιτική προϊστάμενη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Έπρεπε να ήταν εδώ. Συζητούσαμε ένα θέμα υψίστης σημασίας, ένα θέμα που αφορά τους Κύπριους πολίτες, τον φόβο και την ανασφάλεια που αισθάνονται αυτήν ακριβώς τη στιγμή. Και δεν δέχομαι τη δικαιολογία ότι συνεδρίαζε το Υπουργικό Συμβούλιο. Είστε μάρτυρες ότι την προηγούμενη περίοδο η Υπουργός Δικαιοσύνης, γιατί είναι ορισμένες οι ώρες συνεδρίας της Επιτροπής Νομικών, παρέστη πολλές φορές όχι μία στην Επιτροπή Νομικών και στις συνεδρίες της για υποδεέστερης σημασίας θέματα και συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο και έβγαλε τις αποφάσεις που ήθελε να βγάλει.

Γι’ αυτό το λόγο κάλεσα τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης να μεταφέρει το μήνυμα στην Υπουργό ότι τις επόμενες μέρες θέλουμε να κατατεθεί εκ μέρους της Υπουργού πλήρης και ενδελεχής αποτύπωση των γεγονότων όπως το Υπουργείο της τα αντιλαμβάνεται, που έλαβαν χώρα στη Χλώρακα και στη Λεμεσό. Με την ευχή να μην επαναληφθούν, προς Θεού απόψε, και στη Λευκωσία γιατί δυστυχώς ο Αρχηγός μας είπε και εύχομαι να μην είναι αλήθεια, ότι βάσει των πληροφοριών που έχει η αστυνομία θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συγκέντρωση παρόλο που ορισμένες οργανωμένες ομάδες πολιτών δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν. Κανένας δεν έχει δικαίωμα και δεν πρέπει να προσθέσει λάδι στη φωτιά. Πρέπει να σβήσουμε απαξάπαντος και το συντομότερο τη φωτιά που κάποιοι επιτηδευμένα προσπαθούν να ανάψουν.

6.9.2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ