Από: ΕΛΑΜ

Τιμώντας την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ

Τιμώντας την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 01, 2024-13:09 View: 40

Με την παρουσία αντιπροσωπειών μας σε δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων, αυτοκινητοπομπές και πολλές άλλες εκδηλώσεις, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τιμά σήμερα την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού μας Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 – 1959.

Ο Αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν το επιστέγασμα πολλών προσπαθειών που κατέβαλε ο αδούλωτος Ελληνισμός της Κύπρου, που για πολλές δεκαετίες απαιτούσε από τους Άγγλους δυνάστες την πραγματοποίηση της πολυπόθητης Ένωσης με την Ελλάδα.

Τιμή και δόξα στους Ήρωες και Αγωνιστές της ΕΟΚΑ!

Πάφος:

Μετά την δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου κατέθεσε ο εκ των Αντιπροέδρων της Παράταξης μας και υποψήφιος Αντιδήμαρχος Πάφου Μιχάλης Μιχαήλ.

Εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας ο Δημήτρης Χατζηδημητριάδης και εκ μέρους του ΕΛΑΜ Γεροσκήπου ο συναγωνιστής Μάριος Παναγιώτου.

Κακοπετριά:

Στην εκδήλωση εορτασμών της 1ης Απριλίου στη Κυπερούντα συμμετείχε το ΕΛΑΜ ΤΡΟΟΔΟΥΣ. Έγινε μεταφορά φλόγας από τον χώρο θυσίας του Ήρωα Παναγιώτη Τουμάζου στη Κακοπετριά.

Λατσιά:

Τα Εθνικόφρονα σωματεία Αγκαστίνας διοργάνωσαν εορτασμό των Εθνικών επετείων της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου στο ιδιόκτητο οίκημα τους στον συνοικισμό Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά.

Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου Χρίστου Χρίστου στεφάνι κατέθεσε ο Αναπληρωτής Επαρχιακός Λευκωσίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλάμπρας Ιωσήφ Κορφιάτης. Μαζί του οι συναγωνιστές και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Λατσιών, Κωνσταντίνος Παστού και Έλενα Ιακώβου.

Λάρνακα:

Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου μας κατέθεσε στο Μνημείο Πεσόντων της ΕΟΚΑ στον Δήμο Λάρνακας ο βουλευτής Λάρνακας του Ε.ΛΑ.Μ. και υποψήφιος Δήμαρχος Λάρνακας Σωτήρης Ιωάννου. Εκ μέρους της Επαρχιακής Λάρνακας ο συναγωνιστής Λοΐζος Λύσανδρου.

Σωτήρα Αμμοχώστου: 

Στην Ηρωομάνα Σωτήρα όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική παρέλαση για την 1η του Απρίλη, στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ, ο βουλευτής Αμμοχώστου και υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης.

Λιοπέτρι:
Στο Ηρωικό Λιοπέτρι που είχε τον πρώτο νεκρό στον αγώνα της ΕΟΚΑ όπως και τους 4 Ήρωες του Αχυρώνα, τιμήθηκε δεόντος η 1η Απριλίου 1955 από την κοινότητα και την νεολαία! Στεφάνι στο μνημείο του Μόδεστου Παντελή, κατέθεσε εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ, το μέλος της τοπικής ΕΛΑΜ Λιοπετρίου, η συναγωνίστρια Μαρία Κκολού.

(Η είδηση θα ενημερώνεται και συμπληρώνεται καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας)

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ