Από: ΔΗΠΑ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 27, 2024-10:34 View: 13

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας από το 1961 όταν πρωτοεμφανίστηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και γιορτάζεται κάθε χρόνο με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις.

Με αυτόν τον τρόπο έγινε πραγματικότητα η επιθυμία να τιμάται ετησίως η προσπάθεια που γίνεται πίσω από κάθε θεατρική δουλειά και να δίνεται βαρύτητα σε κάθε έκφραση που παίρνει σάρκα και οστά πάνω στο θεατρικό σανίδι.

Η όμορφη κουλτούρα του θεάτρου θα συνεχίσει να ζει όσο υπάρχουν συγγραφείς, χορευτές, τραγουδιστές, ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες που αγωνίζονται. Παρόλη τη διαρκή ανασφάλεια που όλοι οι καλλιτέχνες ζουν γενικότερα τους κατέστησε ικανότερους να επιβιώσουν με εξυπνάδα και θάρρος.

Σε μια εποχή που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται, περισσότερο από ποτέ, η Πολιτεία έχει χρέος να αναγνωρίσει την ανεκτίμητη αξία του θεάτρου και να το στηρίξει ακόμα περισσότερο έμπρακτα.

Η Δήπα-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα το θέατρο να δηλώσει δυναμικά την παρουσία του. Επιτακτική είναι η ανάγκη να δοθούν περισσότερα κονδύλια και μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια από το κράτος. Χρειάζεται όραμα και στρατηγική, προσεκτικός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός ώστε να παραμείνει το θέατρο ζωντανό, ως η πιο άμεση και αποτελεσματική ζωντανή τέχνη της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ