Από: ΔΗΚΟ

Π. Λεωνίδου: Οι μονογονείς συνιστούν μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα που πρέπει να τυγχάνει της πλήρους στήριξης της πολιτείας

Π. Λεωνίδου: Οι μονογονείς συνιστούν μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα που πρέπει να τυγχάνει της πλήρους στήριξης της πολιτείας
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 26, 2024-16:02 View: 16

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗ.ΚΟ κ. Πανίκου Λεωνίδου για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Eργασίας – 26/3/2024

Mε αφορμή την συζήτηση της πρότασης Νόμου του ΑΚΕΛ, αναφορικά με την καταβολή του επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας, έχει διαφανεί ότι η υφιστάμενη νομοθεσία παρουσιάζει αρκετές στρεβλώσεις που επηρεάζουν δυσμενώς την συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών.

Αναμφίβολα, οι μονογονείς συνιστούν μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα, η οποία θα πρέπει να τυγχάνει της πλήρους στήριξης της πολιτείας, λόγω των οικονομικών δυσχερειών που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν, αλλά και των αυξανόμενων απαιτήσεων ως προς την ανατροφή των τέκνων.

Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζουμε την πρόθεση από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας, όπως εκφράστηκε στην επιτροπή εργασίας, για κατάθεση νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες τροποποίησεις στον Περί παροχής Επιδόματος τέκνου νόμο. Η εξέλιξη αυτή, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και επιβεβαιώνει  τη βούληση της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη να εγκύψει στα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και δη τις μονογονεϊκές οικογένειες, και μέσα από τη διαβούλευση να καταλήξει στις απαιτούμενες λύσεις.

Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τον Ιούνιο, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,  την κατάργηση της αναχρονιστικής πρόνοιας για αφαίρεση του μονογονεϊκού επιδόματος, σε περίπτωση συμβίωσης με άλλο άτομο, με το οποίο δεν έχουν κοινά τέκνα.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, ασφαλώς στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μονογονιών. Παράλληλα, αναμένουμε την επίσημη κατάθεση του νομοσχεδίου για να συμβάλουμε εποικοδομητικά στην διαμόρφωση  ενός νομοθετικού πλαισίου που θα ρυθμίζει συνολικά και αποτελεσματικά το όλο θέμα, άροντας τις αδικίες που υφίστανται οι μονογονιοί.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ