Από: No Source

Μεγάλη επιτυχία Δήμου Γεροσκήπου με Δημόσια Χρηματοδότηση για επέκταση βρεφονηπιακών σταθμών

Μεγάλη επιτυχία Δήμου Γεροσκήπου με Δημόσια Χρηματοδότηση για επέκταση βρεφονηπιακών σταθμών
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 24, 2024-21:23 View: 39

Κυριάκος Χατζηβασίλη: Αρχίζουν σε λίγες μέρες τα κατασκευαστικά έργα
Πρωτοπορώντας, ο Δήμος Γεροσκήπου, υπό τον συντονισμό του Δημαρχεύοντος Κυριάκου Χατζηβασίλη, πέτυχε να είναι ένας εκ των δύο τοπικών αρχών της Κύπρου, που υπέγραψαν στις 20 Μαρτίου 2024, συμφωνίες Δημόσιας Χρηματοδότησης με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για την επέκταση και αναβάθμιση βρεφονηπιακών σταθμών, μέσα στο πλαίσιο του νέου Σχεδίου Κρατικών Χορηγιών των ΥΚΕ και του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
“Μια μεγάλη προσπάθεια, που διήρκεσε πολλούς μήνες και απαίτησε πολλή μεθοδική εργασία, στέφεται με επιτυχία” τόνισε σε δήλωσή του ο Δημαρχεύων Γεροσκήπου, Κυριάκος Χατζηβασίλη, συμπληρώνοντας ότι “η Γεροσκήπου ήταν ο πρώτος Δήμος παγκύπρια που κατέθεσε πλήρως ενημερωμένο τον φάκελο με την αίτησή του, πάντοτε έχοντας ως γνώμονά του την εξυπηρέτηση όλων των νέων γονιών του Δήμου”.
Όπως ανέφερε σε δήλωσή της η κ. Μαριλένα Ευαγγέλου, Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, κατά την υπογραφή των συμβολαίων στο γραφείο της “οι βρεφονηπιακοί σταθμοί Γεροσκήπου και Δερύνειας συμμετέχουν εδώ και καιρό στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι τεσσάρων χρόνων του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα κάλυψης των διδάκτρων σε όλους τους δικαιούχους του Επιδόματος Τέκνου μέχρι και 80%, γεγονός που συμβάλλει ακόμα περισσότερο στη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή”. Η κ. Ευαγγέλου συνεχάρη του Δήμους Γεροσκήπου και Δερύνειας, για την πρωτοβουλία τους, αλλά και για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία με τις ΥΚΕ η οποία οδήγησε στη γρήγορη και αποτελεσματική προώθηση των έργων. Είπε ακόμη ότι “τόσο στη Γεροσκήπου, όσο και στη Δερύνεια, υπάρχει ανάγκη για δημιουργία περισσότερων θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς οι οποίοι θα λειτουργούν και κατά τις απογευματινές ώρες, παρέχοντας τη δυνατότητα στους γονείς να ενταχθούν ή να παραμείνουν στην αγορά εργασίας”.
Ο κ. Χατζηβασίλη ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι τα συμβόλαια για την επέκταση και αναβάθμιση του Πολυδύναμου Κέντρου Εξυπηρέτησης Παιδιών Γεροσκήπου, συνολικής αξίας €350.000, έχουν ήδη υπογραφεί, και τα έργα αρχίζουν στις αρχές Απριλίου, αφού ο Δήμος είχε ενημερωθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες για την επιτυχία του να αντλήσει πρώτος τη Δημόσια Χρηματοδότηση.