Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΕΞΩΔΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΕΞΩΔΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 15, 2024-11:59 View: 17

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής συζητήσαμε τις δύο προτάσεις νόμου μας, η πρώτη  διαφοροποιεί τον Περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων Νόμο του 1997 έως 2022 και αφορά τη διαβάθμιση των εξώδικων προστίμων  στα σημεία που ελέγχονται από τις κάμερες και η δεύτερη  αφορά το νομικό πλαίσιο ταυτοποίησης των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Σκοπός της πρώτης πρότασης είναι η τροποποίηση των αδικημάτων, ώστε το ύψος του εξώδικου προστίμου που προβλέπεται για το αδίκημα της μη συμμόρφωσης με την υποχρεωτική στάση σε φωτεινό σηματοδότη, να διαβαθμιστεί ανάλογα με το σημείο στάσης του οχήματος. Στην περίπτωση στάσης του οχήματος επί της λωρίδας διάβασης πεζών €85, σε περίπτωση στάσης του οχήματος πέραν της λωρίδας πεζών και εντός της συμβολής €300 και στην περίπτωση που το όχημα παραλείψει να σταματήσει και συνεχίσει να κινείτε το πρόστιμο να ανέρχεται σε 500€.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκαν διάφορες απόψεις και προέκυψαν ερωτήματα που αφορούν τη Φωτοεπισήμανση τόσο στη τροποποίηση του συστήματος και αφορά το τεχνικό κομμάτι,  όσο και θεμάτων που αφορά τα εξώδικα πρόστιμα. Για αυτό το λόγο η συζήτηση της πρότασης θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Εμείς ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία και  εισηγητές  της πρότασης θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσεων σε θέματα που ταλανίζουν τους πολίτες και δεν είναι άλλα από τα εξώδικα πρόστιμα όπως για παράδειγμα οι αναλογικές ποινές με βάση τη βαρύτητα του παραπτώματος.

Όσο αφορά τη δεύτερη πρόταση Νόμου, που προτείνει την θεσμοθέτηση νομικού πλαισίου ταυτοποίησης των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που στόχο έχει τη διαφύλαξη της ασφάλειας και προστασίας της δημόσιας τάξης από τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων.  Κατά τη διάρκεια της κατά άρθρων συζήτησης στην Επιτροπή,  διαφάνηκε ότι η πρόταση βρίσκεται σε τελικό στάδιο και σύντομα θα μπορεί να προχωρήσει για ψήφιση από το Σώμα της Βουλής.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ