Συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας με αντιπροσωπεία της Υπάτης Αρμοστείας Αυστραλίας σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή, και της Πρεσβείας Αυστραλίας στον Λίβανο

Συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας με αντιπροσωπεία της Υπάτης Αρμοστείας Αυστραλίας σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή, και της Πρεσβείας Αυστραλίας στον Λίβανο
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 04, 2024-14:09 View: 35

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, αντιπροσωπεία της Υπάτης Αρμοστείας Αυστραλίας σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή, και της Πρεσβείας Αυστραλίας στον Λίβανο, αποτελούμενη από τους ανώτερους αξιωματικούς της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Αυστραλίας, κ. Τομ Γουόλκερ και κ. Κρίστοφερ Γουντς, αντίστοιχα.

Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας, συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως και η συνεργασία της Αστυνομίας Κύπρου με τις Αρχές της Αυστραλίας. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η συνεργασία, διαχείριση και επίλυση θεμάτων που αφορούν στη μετανάστευση και στις μεταναστευτικές ροές, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων των Αρχών επιβολής του Νόμου, των δύο χωρών.

Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης, οι δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Αυστραλίας, δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία και ειδικότερα προς την Αστυνομία Κύπρου, για την καίρια συμβολή τους στην εξιχνίαση από τις Αρχές της Αυστραλίας, συγκεκριμένης υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, τον περασμένο Οκτώβριο, 2023. Για την υπόθεση είχε τον Νοέμβριο, 2023, δημοσιοποιηθεί σχετική ανακοίνωση από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία Αυστραλίας, με αναφορά και στη συμβολή της Αστυνομίας Κύπρου.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση, οι άμεσες ενέργειες για την αρχική διερεύνηση και συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, που έγιναν από την Αστυνομία Κύπρου και διαβιβάστηκαν αμέσως στις αστυνομικές Αρχές της Αυστραλίας, οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη και στην προσαγωγή του ενώπιον των δικαστικών Αρχών της χώρας.

Διεθνής Συνεργασία για Υπόθεση Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανήλικης στην Κύπρο από Αυστραλό Υπήκοο, από την Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων του Αρχηγείου Αστυνομίας (Υ.Δ.Υ.Ε.Π.)

Adblock test (Why?)

Read this on Αστυνομία Κύπρου