Από: ΔΗΠΑ

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ:ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (CYTA)

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ:ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (CYTA)
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 04, 2024-10:39 View: 26

Εξετάσαμε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών τον προϋπολογισμό της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA). Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση όπου αναλύθηκε ο προϋπολογισμός και οι σημαντικές προοπτικές για το μέλλον του Οργανισμού.

Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία συγχαίρουμε και το πρώην Διοικητικό Συμβούλιο, την ανώτατη γενική διεύθυνση και όλους τους εργαζόμενους στη CYTA, μέσω των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων για το τεράστιο έργο που επιτελείται τόσα χρόνια αλλά και την προηγούμενη χρονιά για να είναι και να παραμείνει η CYTA πρωταγωνιστής των τηλεπικοινωνιακών εξελίξεων στη χώρα μας. Έγιναν σημαντικά έργα τις προηγούμενες χρονιές, όπου η CYTA έχει διεθνής περγαμηνές, όπως τη γρηγορότερη κινητή τηλεφωνία σε όλη την Ευρώπη, την ολική κάλυψη της Κύπρου σε 5G και σε πολύ λίγο διάστημα την ολική κάλυψη της Κύπρου σε οπτικές ίνες. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να συμβάλουμε θετικά και εποικοδομητικά, ώστε αυτός ο πρωταγωνιστικός ρόλος να συνεχίσει. Επιπρόσθετα, η CYTA έχει στηρίξει την οικονομία του τόπου, είναι ένας σημαντικός πυλώνας στήριξης του κυπριακού κράτους, με σημαντικά ποσά πέραν του €1 δισεκατομμυρίου, είτε σε μερίσματα είτε σε φορολογίες.

Αναφορικά με την τελευταία συμφωνία που έχει επιτευχθεί από το προηγούμενο ΔΣ και μέρος των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία διαπιστώνουμε αρκετά θετικά μέσα στη συμφωνία, η οποία αναβαθμίζει σε ένα μεγάλο μέρος το ωρομίσθιο προσωπικό σε αορίστου χρόνου με την κατάλληλη μισθολογία και δίνει την ευκαιρία στον οργανισμό να έχει ευελιξίες για να συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής. Έχουμε κάποιες επιφυλάξεις σε κάποιες πρόνοιες της συμφωνίας, που θέλουμε να συζητήσουμε με τον Υπουργό Οικονομικών αλλά και το ΔΣ, ούτως ώστε με αυτή τη συμφωνία να μην τίθεται σε αμφισβήτηση ο δημόσιος χαρακτήρας του Οργανισμού. Επιπρόσθετα, με αυτή τη συμφωνία να μη δίνεται η ευκαιρία να ανατίθενται σημαντικές εργασίες από διευθύνσεις στον ιδιωτικό τομέα. Αυτές οι επιφυλάξεις μας εκφράστηκαν στη συνεδρία ενώπιον της προέδρου του ΔΣ την οποία συγχαίρουμε για το διορισμό όπως και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, ενώπιον του ανωτάτου εκτελεστικού διευθυντή και εντός των ημερών αναμένουμε να τις συζητήσουμε με τον αρμόδιο Υπουργό αλλά και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί για εμάς είναι υψίστης σημασίας και κορυφαίο ζήτημα, η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της CYTA και με αυτή τη διασφάλιση να συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής των τηλεπικοινωνιακών εξελίξεων, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη.

Επικροτούμε τα μεγάλα έργα που προτίθενται να γίνουν με το κέντρο δεδομένων αξίας πέραν των €60 εκ. που ευελπιστούμε να καταστεί περιφερειακό κέντρο δεδομένων για να ελκύσει και εταιρείες από την περιοχή μας για τα δικά τους δεδομένα, αλλά και την επέκταση σε άλλες πολλές αναπτύξεις ούτως ώστε η CYTA να συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής με δημόσιο χαρακτήρα και προσφορά υπηρεσιών ποιότητας σε χαμηλές τιμές για τους πολίτες. Την ίδια ώρα να ενισχύει το κράτος με τα μερίσματα για να χρησιμοποιούνται σε άλλους τομείς που υπάρχουν ανάγκες. Τέλος, ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία θα συνεχίσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στη στήριξη του έργου του ΔΣ, της Διεύθυνσης και του προσωπικού της CYTA για να μπορεί να επιτελεί αυτόν τον πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ