Από: KitasWeather

Κατά τόπους και κατά περιόδους βροχές μέχρι και την Παρασκευή – Ενίσχυση ανέμων και μικρή πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη

Κατά τόπους και κατά περιόδους βροχές μέχρι και την Παρασκευή – Ενίσχυση ανέμων και μικρή πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 04, 2024-10:53 View: 31

Μικροδιαταραχές αναμένεται να επηρεάζουν την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες με κατά περιόδους και κατά τόπους βροχές μέχρι και τουλάχιστον την Παρασκευή ενώ αύριο Τρίτη (κυρίως το βράδυ) θα παρατηρηθεί πρόσκαιρη μεταφορά σκόνης προς την περιοχή μας. Από την Τετάρτη, μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας εκτοπίζοντας τη σκόνη ανατολικότερα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει μικρά σκαμπανεβάσματα και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως και λίγο πάνω κάποιες ημέρες.

Σήμερα Δευτέρα, συνεχίζουν σχετικά χαμηλές πιέσεις να επηρεάζουν την περιοχή μας.

Η ημέρα σήμερα Δευτέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια δίνουν αυτή την ώρα λίγες μεμονωμένες βροχές.

Δορυφορική εικόνα (10:50)
Ραντάρ βροχής (10:42)
Ραντάρ βροχής (10:42)

Τις επόμενες ώρες (μεσημέρι και το απόγευμα), νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως σε ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και νότια τμήματα του εσωτερικού. Τα φαινόμενα θα ακολουθούν νότια/νοτιοανατολική πορεία και αναμένεται να επηρεάσουν και κάποια νότια/νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Δευτέρα (04/03/2024)

Αύριο Τρίτη, κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια στον Ελλαδικό χώρο θα κινηθούν ανατολικότερα/βορειοανατολικότερα προς Τουρκία – Μαύρη Θάλασσα, με το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού να επηρεάζει την περιοχή μας το βράδυ καθώς εξασθενεί.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και βόρεια. Στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει να αιωρείται προοδευτικά σκόνη. Κατά τις βραδινές ώρες, οι νεφώσεις θα αυξηθούν προοδευτικά και αναμένενεται ένα σύντομο πέρασμα από βροχές που θα προηγούνται του ψυχρού μετώπου και τοπικές καταιγίδες στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια, με τα φαινόμενα να είναι πιο τοπικά στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου ή χιονοχάλαζου. Με το πέρασμα του μετώπου, τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά και δυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους και θα είναι μεμονωμένα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τρίτη (05/03/2024)

Την Τετάρτη, αβαθές βαρομετρικό χαμηλό και μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζουν την περιοχή μας.

Κατά το πρώτο μισό της ημέρας, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρειο 1/3 του νησιού αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές, με τα φαινόμενα να είναι πιο γενικευμένα στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους λόγω ορογραφίας. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας τα φαινόμενα στο δυτικό 1/2 του νησιού θα γίνουν μεμονωμένα ενώ νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στο ανατολικό 1/2 του νησιού αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στο ανατολικό 1/4 του νησιού. Τα φαινόμενα το πρωί στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου, χωρίς να αποκλείεται ελαφριά και παροδική χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή, φτάνοντας γύρω στους 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα νότια/ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τετάρτη (06/03/2024)

Την Τσικνοπέμπτη, σχετικά χαμηλές πιέσεις και μέτριο δυτικό ρεύμα αέρα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας.

Αρχικά, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια/βορειοανατολικά πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στα ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα και αναμένονται μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Πέμπτη (07/03/2024)

Την Παρασκευή, νέο πρόσκαιρο βαρομετρικό χαμηλό φαίνεται να επηρεάζει την περιοχή μας, ωστόσο ακόμα δεν είναι ξεκάθαρη η ακριβής χρονική περίοδος που θα επηρεαστούμε και σε ποιο βαθμό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather