Από: ΔΗΠΑ

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 27, 2024-12:41 View: 29

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία χαιρετίζει την επίσκεψη του Ιταλού Προέδρου στην Κύπρο και τα μηνύματα που δίδονται, προς πάσα κατεύθυνση.

Ιδιαίτερα, σημειώνουμε τη σταθερή στήριξη της Ιταλίας στις προσπάθειες μας για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Η ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαικής Ένωσης, στην οποία η Ιταλία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, καθώς και η διασύνδεση του Κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά, πρέπει αναμφίβολα να παραμείνει πρωταρχική μας επιδίωξη.  

Η συνεργασία των δύο χωρών, στο Μεταναστευτικό, είναι άξια αναφοράς, όπως ιδιαίτερα θετική είναι και η ενδυνάμωση της συνεργασίας μας σε θέματα ενέργειας και αξιοποίησης των φυσικών μας πόρων.

Εξίσου σημαντικά κρίνουμε τα θέματα συνεργασίας με την Ιταλία σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, όπως και τη σύναψη ειδικού μνημονίου συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού.   

Το σύνολο των συναντήσεων και επισκέψεων του Ιταλού Προέδρου, κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής του, έχει ιδιαίτερη σημειολογία και ευελπιστούμε ότι η συνεχής διπλωματική δραστηριότητα της Λευκωσίας θα ενισχύσει τις προσπάθειες για επίτευξη των εθνικών μας στόχων και ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων με την Ιταλία.  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ