Από: ΔΗΠΑ

ΑΛ.ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΛ.ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 21, 2024-14:08 View: 19

Συνεχίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας η εξέταση του Προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου. Δυστυχώς, τόσο η κατάθεση του πρύτανη, όσο και του αντιπρύτανη δεν έδωσαν καμία απάντηση στα ερωτήματα που είχα βάλει την προηγούμενη εβδομάδα για την ασύγγνωστη ολιγωρία είκοσι χρόνων για την ανέγερση της ΄Β φάσης των φοιτητικών εστιών. Οι απαντήσεις τους ήταν επιφανειακές και λίγο ως πολύ μας είπαν ότι είχαν άλλες προτεραιότητες αυτή την εικοσαετία, με τη δημιουργία νέων σχολών, νέων κτιρίων αλλά για τη στέγαση των φοιτητών κανένας δεν το σκέφτηκε.

Έγιναν προσπάθειες για τη ‘Β φάση μετά το 2021, όπου προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, ο οποίος δεν έχει τελεσφορήσει, θεωρητικά και με επιβεβαίωση του Υπουργείου Οικονομικών θα ανεγερθούν γύρω στις 900 κλίνες, με κόστος €91 εκατομμύρια, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαγωνισμός.

Καλώ ξανά τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, μετά και την επιστολή μου, να προχωρήσει στην αναγκαία έρευνα, γιατί για είκοσι και πλέον χρόνια το Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώ αναπτυσσόταν δεν ανεγέρθηκαν άλλες φοιτητικές εστίες πέραν των 208 που κτίστηκαν αρχικά, με αποτέλεσμα φοιτητές, γονείς, νοικοκυριά να αναγκάζονται να ενοικιάζουν σε πολύ ψηλές τιμές από ιδιώτες με όλα τα δυσβάσταχτα συνεπακόλουθα.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ