Από: ΕΛΑΜ

Επαναλειτουργία Πολιτικού Ινστιτούτου Ε.ΛΑ.Μ.

Επαναλειτουργία Πολιτικού Ινστιτούτου Ε.ΛΑ.Μ.
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 19, 2024-12:05 View: 25

Η ηγεσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) αντιλαμβανόμενη την σπουδαιότητα της κατάρτισης των στελεχών της, αποφάσισε να ενισχύσει την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε μέλους, ενός κόμματος στην σύγχρονη εποχή. Έτσι προχώρησε στην ίδρυση, για πρώτη φορά, του Πολιτικού Ινστιτούτου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου το 2021.

Μετά από επιτυχή εργασία και προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του Ινστιτούτου, ανακοινώνουμε την επανέναρξη νέου κύκλου μαθημάτων και σεμιναρίων που προσφέρει το Ινστιτούτο, που ευελπιστεί να προσφέρει  αρίστης ποιότητας γνώσεις και μάθηση στα στελέχη της Παράταξης μας.

Η ηγεσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου επιδιώκει να ενισχύσει μαθησιακά  τα στελέχη της, τα οποία θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν πειστικά και αποτελεσματικά τον πολιτικό λόγο του κόμματος.

Στο Πολιτικό Ινστιτούτο μπορούν να παρακολουθήσουν Σεμινάρια πολίτες  που συμμετέχουν με διάφορους τρόπους στο Ε.ΛΑ.Μ., άνθρωποι που υποστηρίζουν καθημερινά τον πολιτικό και προγραμματικό λόγο της παράταξης, τόσο στα ΜΜΕ, όσο και σε επί μέρους περιβάλλοντα: επιστημονικά, κοινωνικά και επαγγελματικά. Με τις γνώσεις, πρακτικές και μεθόδους που θα προσφέρει το Ινστιτούτο, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στις προκλήσεις της δημόσιας σφαίρας και συζήτησης, τόσο σε ζητήματα πολιτικής και ιδεολογικής κατάρτισης, όσο και σε θέματα ανάλυσης του πολιτικού, οικονομικού   περιβάλλοντος και της κοινωνίας γενικότερα.

Το Πολιτικό Ινστιτούτο του Ε.ΛΑ.Μ. θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του Προέδρου του κόμματος Χρίστου Χρίστου και την εποπτεία Συμβούλων του Προέδρου. Διευθυντής του Πολιτικού Ινστιτούτου είναι ο κ. Γιάννης Χρίστου. Οι εισηγητές θα είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και της Δημοσιογραφίας, όπως και καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο της Στρατηγικής και Επικοινωνίας.

Το Πολιτικό Ινστιτούτο θα δέχεται αιτήσεις για παρακολούθηση του νέου κύκλου των μαθημάτων και των Σεμιναρίων, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2024 στην πιο κάτω διεύθυνση:

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο – Νάξου 2, Λευκωσία, Διαμέρισμα 1, Τ.Κ. 1070

Ή στο τηλέφωνα: 77777555, 22318051, ή στο τηλεομοιότυπο (φαξ) 22318049, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) [email protected]

ή απ’ ευθείας στον Διευθυντή του Πολιτικού Ινστιτούτου κ. Γιάννη Χρίστου, στο email: [email protected] και στο τηλέφωνο: 99678891

Τα μαθήματα θα αρχίσουν την πρώτη εβδομάδα Μαρτίου 2024 στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.ΛΑ.Μ. στην Λευκωσία. Γίνονται διευθετήσεις για μαθήματα και σε άλλες πόλεις όπως στις επαρχίες Λεμεσού, Πάφου, Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Λίστα προσφερόμενων μαθημάτων για να επιλέξετε: 

 • Εθνικά Θέματα
 • Ελληνική Ιστορία
 • Ιδεολογική φυσιογνωμία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
 • Γεωπολιτική Στρατηγική και ιστορία
 • Ηγεσία – Διοίκηση
 • Οικονομία
 • Κύπρος: Η ιστορία και η θρησκεία μας
 • Γεωγραφία
 • Πολιτικά Συστήματα – Δημοκρατία. Κομμουνισμός, Σοσιαλισμός, Ναζισμός, Αναρχία, Ααρχία
 • Το κοινοβουλευτικό έργο
 • Επικοινωνία – ΜΜΕ κλπ
 • Προπαγάνδα και Διαφώτιση
 • Ένοπλες δυνάμεις Κύπρου – Ελλάδας – Τουρκίας, Ανάλυση

Τα πιο πάνω είναι τα αρχικά μαθήματα τα οποία θα διδάσκονται. Στη συνέχεια τα μαθήματα θα ενισχύονται ή θα αντικαθίστανται με νέα, τα οποία θα επιλέγονται και θα προστίθενται αναλόγως στο πρόγραμμα.

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ