Από: ΕΛΑΜ

Η απόλυτη ανάγκη νέου παραδείγματος για Ελληνισμό (άρθρο)

Η απόλυτη ανάγκη νέου παραδείγματος για Ελληνισμό (άρθρο)
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 18, 2024-08:30 View: 15

Έχει εκ των πραγμάτων αναδυθεί ως ιστορική αναγκαιότητα, η δημιουργία ενός νέου παραδείγματος στην διαχείριση των εθνικών και εσωτερικών θεμάτων διακυβέρνησης  από τις δυο κρατικές οντότητες του Ελληνισμού δηλαδή την Μητροπολιτική Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Με τον όρο «νέο παράδειγμα» εννοούμε τις νέες προσεγγίσεις που θα πρέπει απαραίτητα να υιοθετηθούν στην εξάσκηση της εξωτερικής πολιτικής μας, της πολιτικής μας ειδικά έναντι του Κυπριακού ζητήματος και όλων των άλλων Εθνικών θεμάτων καθώς και στον τρόπο διακυβέρνησης των κρατών μας.

Η μετατροπή της χρεωκοπημένης και επικίνδυνης διπλωματίας του κατευνασμού η οποία μας οδήγησε στα φοβερά αδιέξοδα τα οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα, σε μια διπλωματία αποτροπής με κύριους πυλώνες την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας, την ενίσχυση των πολιτικών και στρατιωτικών συμμαχιών μας, την κεφαλαιοποίηση με όλους τους τρόπους της γεωπολιτικής και ενεργειακής μας σημασίας, καθώς και την δημιουργία σκληρής κουλτούρας ασφάλειας και συγκροτημένης πολιτικής η οποία θα εκπορεύεται από ένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αποτελεί πράξη εκ των ων ουκ άνευ.

Η απόδραση από τις καταστροφικές δεσμεύσεις με τις οποίες οι ανεπαρκείς και ελλειμματικές ηγεσίες στις δυο κρατικές οντότητες του Ελληνισμού κατέστησαν όμηρο την μεγαλόνησο και έθεσαν υπό αμφισβήτηση θέματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων Κύπρου και Ελλάδας, αποτελεί την μεγαλύτερη από τις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Η πολιτική βούληση να χρησιμοποιήσουμε με αποφασιστικότητα τα όπλα που έχουμε ως Ελληνισμός απουσιάζει προκλητικά για πολλά χρόνια, δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες αλλά και απορίες αναφορικά με την στάση των ηγεσιών μας.

Η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ενεργειακός μας πλούτος, η γεωγραφική μας θέση, η σταθερότητα και η συνέπεια μας ως «Δυτικοί σύμμαχοι» παραμένουν αδρανοποιημένα, ανεξαργύρωτα και ανεκμετάλλευτα κεφάλαια ενάντια σε κάθε λογική και σε κάθε στοιχειώδη έννοια πατριωτισμού.

Ειδικά αυτή την περίοδο όπου η υφιστάμενη γεωπολιτική τάξη ξαναρευστοποιείται και οδεύει επίπονα προς το να πάρει την νέα της μορφή, δημιουργείται ένα παράθυρο ευκαιρίας για να επαναχαράξουμε και για να επικοινωνήσουμε την Εθνική μας στρατηγική και τις κόκκινες γραμμές μας ώστε να κάνουμε μια νέα αρχή και να ενταφιάσουμε τα Τουρκοβρετανικά σχέδια διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και τα Τουρκικά σχέδια επέκτασης σε Αιγαίο και Δυτική Θράκη.

Στην προσπάθεια μας αυτή θα βρούμε στηρίγματα εντός Ευρώπης, εντός Ηνωμένων Πολιτειών και εντός των συμμαχιών μας, με Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο σκέλος της εσωτερικής διακυβέρνησης είναι απαραίτητη η μετατροπή της Κύπρου μας σε ένα εκσυγχρονισμένο κράτος με περιθωριοποιημένη την διαπλοκή και τη διαφθορά, ώστε το κράτος μας να αποτελεί ελπίδα και στήριξη στους πολίτες ειδικά στους πολύ δύσκολους καιρούς που βιώνουμε αλλά και έρχονται.

Χρειαζόμαστε άμεσα Πατρίδες απαλλαγμένες από τον φασισμό των συστημικών κομμάτων και τις πελατειακές σχέσεις των κομμάτων αυτών, οι οποίες φέρνουν ανίκανους και κατωτέρους των περιστάσεων ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά, με δυσάρεστα αποτελέσματα για την διακυβέρνηση, δημιουργώντας παράλληλα δυσφορία και έντονα αισθήματα αδικίας στον λαό.

Όλα τα πιο πάνω δεν μπορούν να υλοποιηθούν αν, στις ηγεσίες των κρατικών συνιστωσών εξακολουθούν να εκλέγονται άτομα τα οποία αποτελούν μέρος του υφιστάμενου σαθρού κατεστημένου και πολιτικού συστήματος. Κανένα νέο οικοδόμημα δεν μπορεί να αναγερθεί με παλαιά υλικά και κανένα σύστημα δεν μπορεί να βελτιωθεί αν συνεχίσουν να επικρατούν μικροκομματικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Το μεγάλο διακύβευμα των ευρωεκλογών του 2024, είναι αν αυτές θα αποτελέσουν την απαρχή αυτής της ζητούμενης τεράστιας μεταμόρφωσης στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Κύπρου μας και η οποία, αν επιτευχθεί, μπορεί να διαχυθεί έστω μερικώς και έστω για κάποια θέματα και εντός του Μητροπολιτικού Ελληνισμού.

Η παρουσία του Ε.ΛΑ.Μ. στο πολιτικό προσκήνιο, ακριβώς αυτή την μεταμόρφωση πρεσβεύει, και είναι ο μόνος φορέας και κόμμα το οποίο μπορεί να την υλοποιήσει.

Με το αδιαμφισβήτητο ήθος των στελεχών του, την μόνιμη αρωγή και συμπαράσταση προς τους πολίτες οι οποίοι πραγματικά έχουν ανάγκη, και μονίμως ευρισκόμενο σε πλήρη αντιπαράθεση και ρήξη με την διαφθορά, χωρίς παρεκκλίσεις από τις αρχές του, με θέσεις που πηγάζουν και εκπορεύονται από την γνώση και ανάλυση του διεθνούς και του τοπικού γίγνεσθαι, και έχοντας την πραγματική και όχι λεκτική θέληση για αλλαγή, αποτελεί την μόνη κατάλληλη επιλογή.

Στην πραγματικότητα αποτελεί την μόνη ορθή επιλογή που τέθηκε ενώπιον του Κυπριακού Ελληνισμού κατά τις τελευταίες δεκαετίες και επιτέλους οι σιωπηρές πλειοψηφίες έχουν πλέον φωνή και αντιπροσώπευση.

Ο λαός έχει τώρα όσο ποτέ άλλοτε την μεγάλη ευκαιρία να υλοποιήσει μια ειρηνικότατη, νομιμότατη και βασισμένη σε ιδεολογικές αρχές κινητοποίηση, η οποία θα παραμείνει πλέον ως μόνιμο συστατικό στην καθημερινή ζωή της Κύπρου μας. Μια κινητοποίηση η οποία θα αντιπαλεύεται την υποταγή, την ηττοπάθεια, την εθελοδουλία, την αναξιοπρέπεια, την διαφθορά και τόσα άλλα τα οποία επιβλήθηκαν στον Κυπριακό Ελληνισμό ως «κανονικότητα» και ως «ρεαλισμός».

Θα πρέπει να επιμένουμε στην αύξηση της συνέργειας ολοκλήρου του Ελληνισμού (μητροπολιτικού, κυπριακού και απόδημου), και θα πρέπει να προτάξουμε ξανά τα ξεχασμένα και μη αναδειγμένα από τους πολιτικούς μας τεράστια εγκλήματα πολέμου που έγιναν εις βάρος της Κύπρου.

Το ΕΛΑΜ προσπαθεί να καλύψει την τεράστια απόσταση που υπάρχει μεταξύ ενός λαού ο οποίος με σαφή εντολή απέρριψε λύσεις τύπου ΔΔΟ και ομοσπονδίας γενικότερα, και ενός πολιτικού συστήματος το οποίο έχει προάγει μια τέτοια λύση ως Εθνικό σκοπό…

Το ΕΛΑΜ εργάζεται ήδη και έχει την διάθεση και την θέληση να αγωνιστεί για να αλλάξει τα δεδομένα.

Του Κωνσταντίνου Α. Κουδουνά, Πολιτικού Μηχανικού, Πρώην Δημοτικού Συμβούλου Μόρφου

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ