Από: ΔΗΚΟ

Δηλώσεις μετά την εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Δηλώσεις μετά την εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 16, 2024-14:12 View: 30

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024, μια εξαιρετικά εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριο Χαρτσιώτη, στο πλαίσιο μεταξύ τους συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στη Λευκωσία.

Αυτούσιες οι δηλώσεις:

Πρόεδρος ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος

«Είχαμε μια πάρα πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση και συζήτηση με τον έντιμο Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, όπου είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο Υπουργείο αλλά και την προοπτική επίλυσης αυτών των ζητημάτων που αφορούν άμεσα την κοινωνία και την κυπριακή πολιτεία.

Οι Κύπριοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ζουν με αίσθημα ασφάλειας και επομένως σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού μας συστήματος, την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ακόμα και την βία στα γήπεδα.

Όλα αυτά τα θέματα, όλα αυτά τα ζητήματα, είναι ζητήματα προτεραιότητας που θα πρέπει να αντιμετωπίσει και να εξετάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια το Δημοκρατικό Κόμμα, θα είναι πλήρως υποστηρικτικό, γιατί αυτά τα ζητήματα μας αφορούν όλους.

Επιπρόσθετα, εμείς θεωρούμε ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα πρόσβασης στη δικαιοσύνη και αυτή η πρόσβαση πρέπει να είναι και γρήγορη και ακριβοδίκαιη, και επομένως θέλουμε να δούμε να υλοποιείται εμπράκτως η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, έτσι ώστε να βελτιωθούν και να εκσυγχρονιστούν αυτές οι υποδομές που θα δώσουν αυτήν την καλύτερη πρόσβαση στους κύπριους πολίτες.

Μεταφέραμε στον κύριο Υπουργό τις δικές μας εισηγήσεις για το πως καλύτερα μπορούν να βελτιωθούν αυτές οι υποδομές, πως καλύτερα μπορούμε να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό των φυλακών και του σωφρονιστικού μας συστήματος, πως μπορούν να προωθηθούν εναλλακτικοί τρόποι εκδίκασης υποθέσεων, όπως είναι η διαιτησία, η διαμεσολάβηση και πολλά άλλα. Και φυσικά θεωρούμε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να τύχει της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του κράτους με επιχειρήσεις που θα αντιμετωπίζουν την παρανομία και τη βελτίωση των υποδομών φύλαξης μεταναστών, έτσι ώστε να ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες απέλασης και επιστροφής εκείνων των παράνομων μεταναστών που δεν δικαιούνται να παραμείνουν στην Κύπρο.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Υπουργό Δικαιοσύνης και ως Δημοκρατικό Κόμμα τον διαβεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα του σε αυτό το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.»

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης:

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος για την ευκαιρία να έχουμε μια πρώτη συνάντηση στην οποία είχα την ευκαιρία ν’ αναπτύξω τις προτεραιότητες του Υπουργείου στα πραγματικά καυτά θέματα που έχει να αντιμετωπίσει.

Έχω ακούσει εισηγήσεις πραγματικά χρήσιμες και πολύ ωφέλιμες, οι οποίες σε συνδυασμό με τους στόχους, τα διαγράμματα και τις δικές μας ενέργειες, πιστεύω ότι θα δώσουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Είχα την ευκαιρία να αναπτύξω τους στόχους της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη σε όλο το φάσμα που ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, είτε είναι στο κομμάτι της δικαιοσύνης είτε είναι στην αστυνομία, στις φυλακές, στο μεταναστευτικό και λοιπά.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν πρόκειται μόνο για στόχους, αλλά πρόκειται για ήδη απτά αποτελέσματα στο κομμάτι της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης.

Θα υπάρξουν επίσης απτά αποτελέσματα εντός του έτους στο κομμάτι του εκσυγχρονισμού των φυλακών και αναφέρομαι ειδικότερα στο θέμα της απάμβλυνσης του θέματος του υπερπληθυσμού με τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και γενικότερα στο κομμάτι του εκσυγχρονισμού των φυλακών.

Επίσης στο κομμάτι της Αστυνομίας, και εκεί όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, εντός του έτους θα υπάρξει μια νέα ενίσχυση σε επίπεδο προσωπικού προκειμένου να μπορεί η Αστυνομία να ανταπεξέλθει με καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα θέματα που αφορούν την αρμοδιότητα της.

Ήταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, για τις απόψεις, τις εισηγήσεις, τις θέσεις αλλά πάνω από όλα για την ήδη εκπεφρασμένη αλλά και μελλοντική συνεργασία η οποία αναμένω ότι θα είναι ακόμη πιο ενδυναμωμένη.»

Γραφείο Τύπου

16 Φεβρουαρίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ