Από: KitasWeather

Συνεχίζει η αστάθεια το Σ/Κ – Μειώνονται προοδευτικά οι πιθανότητες βροχής από εβδομάδας

Συνεχίζει η αστάθεια το Σ/Κ – Μειώνονται προοδευτικά οι πιθανότητες βροχής από εβδομάδας
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 16, 2024-18:56 View: 33

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το Σ/Κ θα παραμείνουν ασταθείς οι καιρικές συνθήκες κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες με μεμονωμένα φαινόμενα αύριο Σάββατο ενώ την Κυριακή θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αύριο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή. Το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, η αστάθεια περιορίζεται σε αρκετό βαθμό, ωστόσο κάποια μεμονωμένα φαινόμενα θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες και κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά ενώ κατά το δεύτερο μισό της εβδομάδας δεν φαίνονται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα βροχές στην περιοχή μας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη κατά το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας ενώ άνοδος θερμοκρασίας αναμένεται στο δεύτερο μισό της νέας εβδομάδας.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια παράλια πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, νότια τμήματα του εσωτερικού και νότιο/νοτιοανατολικό 1/3 του νησιού και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται να παρατηρηθεί μικρού διαμετρήματος χαλάζι.Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, χιονόνερο θα εναλλάσσεται με χιόνι. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα καταστεί προοδευτικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και βόρεια αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 25-50% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 10-40% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 19-20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά στο νοτιοανατολικό 1/2 του νησιού κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται βροχές/καταιγίδες στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και νοτιοανατολικά, με τα φαινόμενα να είναι πιο τοπικά στις υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα θα παρατηρείται μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοστρώσεων. Τα φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου ενώ σε περίπτωση καταιγίδας αναμένεται πυκνή χιονόπτωση με χιονόστρωση. Κατά τις βραδινές ώρες, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα στα δυτικά/βορειοδυτικά παράλια ενώ προοδευτικά τα φαινόμενα θα γίνουν πιο μεμονωμένα. Τα φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 40-80% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 30-50% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 18-20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα βορειοανατολικότερα τμήματα του νησιού (Καρπασία) πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και νότια/νοτιοανατολικά και αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 10-30% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 0-10% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 19-21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια παράλια πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 20-30% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 19-20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, φαίνονται καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένα φαινόμενα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το τελευταίο 4ήμερο της πρόγνωσης, φαίνεται πως θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά μικρή άνοδο.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Σάββατο αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Την Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 3-4 μποφόρ. Οι άνεμοι φαίνεται να συνεχίζουν να πνέουν από νοτιοδυτικές έως βορειοδυτικές κατευθύνσεις ενώ προς τα τέλη της εβδομάδας, φαίνεται στροφή των ανέμων από ανατολικές κατευθύνσεις.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λάρνακα.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather