Από: KitasWeather

Άστατος καιρός με κατά περιόδους βροχές/καταιγίδες και χιόνια τις επόμενες ημέρες – Υποχωρεί η σκόνη

Άστατος καιρός με κατά περιόδους βροχές/καταιγίδες και χιόνια τις επόμενες ημέρες – Υποχωρεί η σκόνη
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 12, 2024-17:50 View: 19

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι η σκόνη και αυξημένες μέσες/υψηλές νεφώσεις θα συνεχίσουν και αύριο Τρίτη, με λίγες σταγόνες λάσπης και τοπικές ελαφριές λασποβροχές κατά το δεύτερο μισό της ημέρας ενώ από αργά το βράδυ και το πρώτο μισό της Τετάρτης αναμένεται άστατος καιρός με βροχές/καταιγίδες, με τα φαινόμενα να γίνονται πιο τοπικά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Η σκόνη θα εκτοπιστεί προοδευτικά ανατολικότερα την Τετάρτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή αύριο ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει πτώση. Την Πέμπτη και μέχρι το Σάββατο, θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κατά περιόδους και κατά τόπους βροχές/καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εστιάζονται κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Τα όποια φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου ή χιονιού (αναλόγως ημέρας και ώρας) ενώ κυρίως σε καταιγίδες αναμένεται και χιονόστρωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Από την Κυριακή και στις αρχές της νέας εβδομάδας, η πιθανότητα βροχής μειώνεται, ωστόσο κάποια μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα δεν μπορούν να αποκλειστούν, με την θερμοκρασία να παραμένει σε παρόμοια επίπεδα.

Αύριο Tρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις ενώ κατά το δεύτερο μισό της ημέρας αναμένεται να παρατηρηθούν τοπικά σταγόνες λάσπης και τοπικές ελαφριές λασποβροχές. Κατά τις βραδινές ώρες, αρχικά θα συνεχίσουν να παρατηρούνται τοπικά σταγόνες λάσπης ή και τοπικές λασποβροχές ενώ μετά τα μεσάνυχτα και κυρίως κατά τις αυγινές ώρες θα αρχίσουν να παρατηρούνται και τοπικές καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες κυρίως κατά τις αυγινές ώρες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 25-30% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, η πιθανότητα βροχής αυξάνεται και κυμαίνεται από 60-70% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 20-22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας τα φαινόμενα θα γίνουν πιο τοπικά. Κάποιες καταιγίδες κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους, με πιθανές χαλαζοστρώσεις. Η σκόνη θα εκτοπιστεί προοδευτικά ανατολικότερα. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα καταστεί προοδευτικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 60-80% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 25-30% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 18-19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται μεμονωμένη βροχή στα παράλια. Το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό. Σε καταιγίδα θα παρατηρείται μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρων χαλαζοστρώσεων. Τα φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού ενώ σε περίπτωση καταιγίδας θα παρατηρηθεί και χιονόστρωση. Κατά τις βραδινές ώρες, τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα παράλια αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 40-50% (αναλόγως περιοχής) και στο Τρόοδος (1900 μέτρα) έως 70% ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 25-30% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 18-19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείονται μεμονωμένες βροχές στα παράλια. Το μεσημέρι και το απόγευμα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, περιοχές του εσωτερικού και νότια. Τα φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού ενώ σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας αναμένεται και χιονόστρωση. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 40-50% (αναλόγως περιοχής) και στο Τρόοδος έως 70%. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 18-19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν τοπικού χαρακτήρα βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ την Κυριακή η πιθανότητα βροχής μειώνεται. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στις αρχές μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, υπάρχει αβεβαιότητα ως προς τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν. Παρόλα αυτά, κάποιες πιθανότητες βροχής εξακολουθούν να παρουσιάζονται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να σημειώνει γενικά αξιόλογη μεταβολή.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Τρίτη ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, αρχικά εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν προοδευτικά στα 3-4 μποφόρ. Την Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε νοτιοδυτικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ. Την Πέμπτη, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ ενώ την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Το σαββατοκύριακο και το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, οι άνεμοι φαίνεται πως θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για το Τρόοδος (1900 μέτρα).

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather