Από: ΕΛΑΜ

Η ανοδική πορεία του Ε.ΛΑ.Μ. (άρθρο)

Η ανοδική πορεία του Ε.ΛΑ.Μ. (άρθρο)
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 12, 2024-15:25 View: 31

Πολύς κόσμος διερωτάται πως κατάφερε το Ε.ΛΑ.Μ. να έχει μεγάλο αριθμό  ψηφοφόρων και πολιτών που το στηρίζουν. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία IMR και δημοσίευσε ο Reporter, παρουσιάζει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο για δεύτερη φορά τρίτο στην κατάταξη στην πρόθεση ψήφου αφού κατέγραψε ένα ποσοστό του 12.5%.

Το ΕΛΑΜ φαίνεται σταθερά να κερδίζει στον πολιτικό χώρο και να ελκύει συνεχώς μερίδα του εκλογικού σώματος. Έχει πλέον ξεπεράσει τα «βαρίδια» που του είχαν τοποθετήσει για δήθεν μη καταδίκη της χούντας ή την κατάλυση της Δημοκρατίας της 15ης Ιουλίου 1974, η ακόμα για σχέση που έχει με την Χρυσή Αυγή.

«Η Διακήρυξη Αρχών» του κόμματος καταδικάζει με σαφήνεια και την χούντα των Αθηνών καί την κατάλυση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, και εξηγεί τονίζοντας, ότι δεν υπάρχει καμία σχέση ή επαφή με την Χρυσή Αυγή. Επίσης καταδικάζει τον Φασισμό καθώς και τον Κομμουνισμό σαν ακραίες ιδεολογίες, όπως και τον ναζισμό.

Η Διακήρυξη Αρχών θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Κόμματος σύντομα. Θα δημοσιευτεί επίσης και το Οργανοδιάγραμμα του κόμματος για να σταματήσουν τα κουτσομπολιά ότι το ΕΛΑΜ δεν έχει Οργανοδιάγραμμα και ότι διοικείται από 1-2 άτομα και αυτοί αποφασίζουν για όλα. Στο Οργανοδιαγράμμα  αναγράφονται όλες οι θέσεις των Αξιωματούχων του κόμματος και ο κάθε Αξιωματούχος έχει την ευθύνη της σωστής και δημοκρατικής λειτουργίας του τομέα του. Επί αυτού του θέματος θα δημοσιευτούν επίσης και οι «Αρχές Δημοκρατικής Λειτουργίας του Ε.ΛΑ.Μ.».

Ποιος λοιπόν είναι ο λόγος της συνεχούς ανόδου των ποσοστών του κόμματος; Οι λόγοι είναι πολλοί: Στο ΕΛΑΜ υπάρχει σωστός προγραμματισμός και οργάνωση όλων των εργασιών και δράσεων. Υπάρχει επίσης συντονισμός όλων των εργασιών και δράσεων καθώς και διακριτικός έλεγχος των Αξιωματούχων καθώς και των Συλλογικών Οργάνων του κόμματος. Τέλος υπάρχει κομματική πειθαρχία και τάξη από τα στελέχη και τα μέλη του καθώς και σεβασμός από όλους προς την ηγεσία του Κόμματος. Τηρείται δε ο Κώδικας Δεοντολογίας του κόμματος και όταν χρειαστεί συνέρχεται η Επιτροπή Δεοντολογίας για να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις προς τα μέλη του κόμματος. Το ΕΛΑΜ εργάζεται ασταμάτητα, σαν ένα καλοκουρδισμένο Ελβετικό ρολόι.

Η ανοδική πορεία όμως του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου είναι λόγω των σωστών και σταθερών Θέσεων και Αρχών του, αναφορικά με το Κυπριακό, το Μεταναστευτικό, την Οικονομία και γενικά σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την κυπριακή κοινωνία.

Το ΕΛΑΜ κάνει πολλές άλλες πράξεις και δράσεις για τον τόπο και τον λαό χωρίς να φαίνεται ή να τα διαφημίζει, και θα αναφέρω μερικά από αυτά, όπως τη διανομή τροφίμων και ρουχισμού σε χιλιάδες φτωχούς συμπολίτες μας επί καθημερινής βάσεως σε ολόκληρη την Κύπρο, στήριξη των οικογενειών τις οποίες οι τράπεζες θέλουν να τους πάρουν τα σπίτια, ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης με τα μέλη του σε δάση και βουνά για να βοηθήσει στην κατάσβεση  των πυρκαγιών, διεξαγωγή οργανωμένων αιμοδοσιών των μελών του για διαφύλαξη επαρκών ποσοτήτων αίματος στα νοσοκομεία κ.λπ.

Ο κυπριακός λαός το στηρίζει γιατί συμφωνεί με την ιδεολογία του. Για αρκετούς επίσης, αποτελεί μια προφανή ψήφο διαμαρτυρίας ή ακόμα και εκδίκησης προς το πολιτικό σύστημα. Μπορεί αυτοί οι ψήφοι να μην έχουν κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο, αλλά αποτελούν εκφράσεις δυσαρέσκειας και απογοήτευσης για τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα. Επίσης οι θέσεις του κόμματος φαίνεται ότι μπορούν να προσελκύσουν μια μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος, η οποία έχει την εντύπωση πως τα παραδοσιακά κόμματα δεν ενδιαφέρονται για τις συνθήκες και την ποιότητα ζωής τους ή ακόμα και για την εθνική επιβίωση του τόπου.

Το ΕΛΑΜ καλύπτει αυτά τα θέματα γιατί είναι ένα Λαϊκό Κόμμα με ξεκάθαρο Εθνικιστικό προσανατολισμό, για αυτό και έχει απήχηση σε τόσο διαφορετικό φάσμα του Λαού. Στις τάξεις του βρίσκονται άτομα από την Αριστερά, την ΕΔΕΚ, το Κέντρο, τον ΔΗΣΥ και γενικά την Κεντροδεξιά.

Σήμερα το ΕΛΑΜ όπως περιέγραψα πιο πάνω, είναι πολύ πιο «απενοχοποιημένο», με περισσότερη σκληρή ψήφο και με απήχηση σε περισσότερους ψηφοφόρους, για αυτό δικαιωματικά αναμένει διψήφιο ποσοστό και την κατάληψη της τρίτης θέσης που θα το απογειώσει στην πολιτική του πορεία. Αυτό το διάστημα το ΕΛΑΜ εργάζεται εντατικά για να επιτύχει τον διπλό στόχο που έχει θέσει. Πρώτον να αποκτήσει εκπροσώπους σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της Κύπρου και δεύτερον να καταλάβει έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο ΕΛΑΜ είναι σίγουρο ότι οι συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης  όσο και με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές. Νιώθει πλέον πολύ πιο δυνατό, με πιο ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία, και έχει αποκτήσει επίσης πολύ καλές εμπειρίες στο πολιτικό σύστημα της Κύπρου. Δεδομένου ότι κατατάσσεται ως τρίτο κόμμα, σε δημοσκοπήσεις, στοχεύει τώρα πιο ψηλά και αναμένει να ενταχθεί σύντομα στην ευρωπαϊκή ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών ECR, του οποίου η ομάδα κατέχει την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με βάση τις προβλέψεις, οι οποίες βασίζονται στις εσωτερικές δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών στο κάθε κράτος μέλος, και έχοντας υπόψη πως σε ορισμένες χώρες θα προηγηθούν εθνικές εκλογές των Ευρωεκλογών, το Europe Elects υπολογίζει ότι το ECR αναμένεται να καταλάβει τρείς έδρες στο Βέλγιο, μία στη Βουλγαρία, μία στην Κροατία, τέσσερεις στην Τσεχία, τρείς στην Φιλανδία, δύο στην Ελλάδα, 23 στην Ιταλία, δύο στη Λετονία, 16 στην Πολωνία, επτά στην Ρουμανία, μία στη Σλοβακία επτά στην Ισπανία και πέντε στη Σουηδία.

Στην Κύπρο αποδίδονται δύο έδρες στο ΕΛΚ προερχόμενες από τον ΔΗΣΥ, δύο στην Αριστερά προερχόμενες από το ΑΚΕΛ, μία στους Σοσιαλιστές – Δημοκράτες προερχόμενη από το ΔΗΚΟ, και μία στο ECR προερχόμενη από το ΕΛΑΜ.

Η Ευρώπη δείχνει να θέλει αλλαγή, η οποία ευνοεί πέραν της κεντροδεξιάς και της λαϊκής δεξιάς, και τις πιο συντηρητικές και πατριωτικές εκδοχές της.

Το ΕΛΑΜ σήμερα έχει κλειστά ψηφοδέλτια σε πολλές περιοχές από υποψηφίους για τα Δημοτικά Συμβούλια, και στόχος είναι να έχει πλήρη ψηφοδέλτια Παγκύπρια. Έχει επίσης αποφασίσει να διεκδικήσει τη Δημαρχία του κατεχόμενου Δήμου Αμμοχώστου με τον Βουλευτή Λίνο Παπαγιάννη και την Αντιδημαρχία του Δήμου Πάφου με τον Αντιπρόεδρο του κόμματος Μιχαλάκη Μιχαήλ.

Καθώς το ΕΛΑΜ δεν αναμένει στήριξη από το υπόλοιπο κομματικό σύστημα και δεν συμμετέχει στις διεργασίες των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων για συνεργασίες, προχωρά μόνο του και βρίσκεται σε συζητήσεις με υποψήφιους ώστε να τους προσφέρει στήριξη, ιδίως σε μεγάλους Δήμους, όπου ενδιαφέρεται να έχει παρουσία. Έχει αρκετή εκλογική δύναμη ώστε να είναι μετρήσιμη η υποστήριξη που θα προσφέρει και θα στηρίξει πέραν από τους δικούς του υποψηφίους και κάποιους ανεξάρτητους και πρόσωπα με διαφορετική κομματική προέλευση.

Σε ότι αφορά τις Ευρωεκλογές, το ΕΛΑΜ αναμένεται σύντομα να καταλήξει και στους άλλους τρείς υποψηφίους αφού ανακοίνωσε ήδη τους πρώτους  τρείς. Στόχος του εδώ είναι το ψηφοδέλτιο να είναι δυνατό, ώστε να καταφέρει να εισέλθει στην Ευρωβουλή και στην Ευρωομάδα του ECR.

Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για το ΕΛΑΜ και το κόμμα δείχνει να διεισδύει όλο και περισσότερο στην κοινωνία, κάτι που θα αποδειχθεί και από τα αποτελέσματα των εκλογών της Τοπικής αυτοδιοίκησης. Προσπάθεια του κόμματος είναι στο επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου, να διατηρήσει τη δυναμική που ανέπτυξε μέχρι τώρα, να μην κάνει λάθη και να συνεχίσει την σκληρή δουλειά για να αποτρέψει την συσπείρωση των κομμάτων από τα οποία δέχεται τώρα εισροές. Το ΕΛΑΜ με συσπείρωση 85% των δικών του ψηφοφόρων τον Ιανουάριο, έχει την άνεση και τον χρόνο να στοχεύσει προς άλλες δεξαμενές ψηφοφόρων και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του.

Του εύχομαι ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Αινείας

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ