Από: ΕΛΑΜ

Γνωρίζοντας το ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) άρθρο Μέρος Α

Γνωρίζοντας το ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) άρθρο Μέρος Α
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 10, 2024-08:00 View: 11

ΜΕΡΟΣ Α

Οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (European Conservatives and Reformists Party, γνωστό και με τα αρχικά ECR), είναι ένα Ευρωπαϊκό Πατριωτικό κόμμα που υπερασπίζεται ευρύτερες συντηρητικές και κλασσικές φιλελεύθερες αρχές. Τρία από τα κόμματα που αποτελούν τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές είναι κυβερνώντα κόμματα στις χώρες τους, ενώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσωπείται με 55 ευρωβουλευτές.

Το κόμμα δημιουργήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2009 μετά από την δημιουργία της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αναγνωρίστηκε επίσημα τον Ιανουάριο του 2010. Το κόμμα είχε 8 μέλη την χρονική περίοδο της δημιουργίας του, κυρίως από κράτη της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Δέχτηκε από τότε άλλα τέσσερα μέλη, εκφράζοντας την ήπια – λεγόμενη «ευρωσκεπτικιστική πατριωτική κεντροδεξιά». Οι ευρωβουλευτές του κόμματος αυτή τη στιγμή, (συμπεριλαμβάνει και Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Χριστιανικού Πολιτικού Κινήματος), είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το κόμμα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών έχει Πρόεδρο την Τζιόρτζια Μελόνι και έδρα τις Βρυξέλλες. Η Πτέρυγα της Νεολαίας του είναι οι Ευρωπαίοι Νέοι Συντηρητικοί. Έχει σαν κεντρικές και βασικές αρχές του την διατήρηση της εθνικής ταυτότητας κάθε χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών.

Οι Αρχές του κόμματος:

Οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές επιδιώκουν τη ριζική μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκφράζουν τις ακόλουθες αρχές:

 • Ελεύθερες επιχειρήσεις, ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο και ανταγωνισμός, μειωμένοι κανονισμοί, μειωμένοι φόροι και μικρές κυβερνήσεις ως απώτερους καταλύτες για ατομική ελευθερία, καθώς και την ατομική και εθνική ευημερία.
 • Ατομική ελευθερία, μεγαλύτερη ατομική ευθύνη και μεγαλύτερη δημοκρατική συμμετοχή.
 • Τη σημαντικότητα της οικογένειας ως ακρογωνιαίου λίθου της κοινωνίας.
 • Την ανεξάρτητη ακεραιότητα του κράτους, εναντίωση στο ομοσπονδιακό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανανεωμένο σεβασμό για αληθινή επικουρικότητα.
 • Την επιτακτική αξία της υπερατλαντικής σχέσης ασφαλείας με το ΝΑΤΟ και υποστήριξη για νέες ευρωπαϊκές δημοκρατίες.
 • Αποτελεσματικό έλεγχο της μετανάστευσης και τέλος στην κατάχρηση των διαδικασιών για άσυλο.
 • Αποτελεσματικές και σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες και ευαισθησία στις ανάγκες τόσο του αστικού όσο και του αγροτικού πληθυσμού.
 • Τέλος στην άχρηστη και υπερβολική γραφειοκρατία και αφοσίωση στη μεγαλύτερη διαφάνεια και ακεραιότητα στα ιδρύματα και στα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Σεβασμός και ίση μεταχείριση για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης.

Ευρωπαϊκοί θεσμοί:

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – Οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές εκπροσωπούνται από δύο αρχηγούς κυβερνήσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο:

 1. Από την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρζια Μελόνι (Αδέλφια της Ιταλίας) από τις 22 Οκτωβρίου 2022
 2. Από τον Πρωθυπουργό της Τσεχίας Πετρ Φιάλα (Πολιτικό Δημοκρατικό κόμμα) από τις 28 Νοεμβρίου 2021.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές εκπροσωπούνται με έναν επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

 1. Τον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης από τη Πολωνία (Νόμος και Δικαιοσύνη) από την 1η Δεκεμβρίου 2019.

Αινείας

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ