Από: ΕΛΑΜ

Τιμώντας Πεσόντες της Ηρωομάνας Κύπρου

Τιμώντας Πεσόντες της Ηρωομάνας Κύπρου
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 11, 2024-19:00 View: 32

Αντιπροσωπείες του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρέστησαν στα Εθνικά και Θρησκευτικά Μνημόσυνα Ηρώων μας.

Στην Ποταμίτισσα τελέστηκε το Μνημόσυνο των Ηρώων του Εθνικοαπαλευθερωτικού μας αγώνα 1955- 59 Στυλιανού Λένα, Δημητράκη Χριστοδούλου και Σωτήρη Τσαγγάρη.

Εκ μέρους του Προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ. Χρίστου Χρίστου στεφάνι κατέθεσε η συναγωνίστρια Έλενα Σταυρινίδου.

Στο χωριό Ερήμη τελέστηκε το ετήσιο Θρησκευτικό και Εθνικό Μνημόσυνο του Ήρωα Νίκο Γεωργίου, ο οποίος έπεσε μαχόμενος το 1964, στην Επισκοπή, σε προσπάθεια απελευθέρωσης του αστυνομικού σταθμού που είχε καταληφθεί από «τουρκοκύπριους». Ο Νίκος Γεωργίου διετέλεσε επίσης αγωνιστής της ΕΟΚΑ, συμμετέχοντας σε ενέδρες κατά των Άγγλων, κυρίως σε χωριά της Δυτικής Λεμεσού. Ο Ήρωας αφιέρωσε την ζωή του στην υπηρεσία της Πατρίδας με σκοπό την Λευτεριά της Κύπρου και την ένωση με την Ελλάδα, ενώ πεθαίνοντας, άφησε πίσω του 2 ανήλικα παιδιά και την έγκυο σύζυγό του.

Τιμήθηκαν επίσης οι υπόλοιποι Ήρωες της κοινότητας: Ο έφεδρος Ανθυπολοχαγος των Καταδρομών Σωκράτης Η. Σωκράτους, που έπεσε μαχόμενος στις 14 Αυγούστου 1974 στις μάχες του Παχύαμμου στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας κατά την διάρκεια της Τουρκικής εισβολής, και ο Δεκανέας της 31ης  Μοίρας Καταδρομών Μάριος Α. Σάββα, ο οποίος εφονεύθει στις 9/8/1983 ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία εντός του στρατοπέδου της 31ης Μοίρας Καταδρομών.

Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ. Χρίστου Χρίστου κατέθεσε ο Επαρχιακός Λεμεσού Πόλυς Ανωγυριάτης και εκ μέρους της Επαρχιακής Λεμεσού ο συναγωνιστής Πέτρος Αυγουστή μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Παράταξης μας.

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ