Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΒΑΡΒΑΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΒΑΡΒΑΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙ
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 09, 2024-16:28 View: 17

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας, για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για αντιμετώπιση του φαινομένου των πειρατικών ταξί, της προστασίας του επαγγέλματος του οδηγού ταξί και την διαφύλαξη της ασφάλειας του επιβατικού κοινού.

Στο προτεινόμενο πρόστιμο, ανέφερε, στην πρωινή ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή του Άστρα, ο βουλευτής, ανέφερε, ότι στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, προβλέπεται η διαδικασία και το ύψους διοικητικού προστίμου για όσους παρανομούν. Το πρόστιμο είναι €700 για την πρώτη φορά παράνομης μεταφοράς επιβατών και €1500 για αντιμετώπιση του φαινομένου μεταφοράς επιβατών με μίσθωση ή με αμοιβή από μη αδειούχους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Οι επόπτες και άλλοι λειτουργοί του Τμήματος Οδικών Μεταφορών θα έχουν την εξουσία εξώδικης ρύθμισης του παραπτώματος, υπογράμμισε ο κύριος Μουσιούττας, υπογραμμίζοντας ότι το πρόστιμο είναι «βαρβάτο». «Δεν χρειάζεται πλέον να πάει στο δικαστήριο για να αποδειχθεί η παρανομία και λύνεται με εξώδικη ρύθμιση, με τρόπο αποτρεπτικό», ανέφερε.

Το νομοθέτημα που έχει κατατεθεί, είπε, για πάταξη της πειρατείας στη μεταφορά επιβατών δεν γίνεται αποκλειστικά για τους Τουρκοκύπριους «πειρατές», αλλά για όλους και σκοπός είναι να προσφέρει ασφάλεια στο επιβατικό κοινό αλλά και να προστατεύσει το επάγγελμα των οδηγών ταξί.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Μαρίνος Μουσιούττας, ερωτηθείς για τις κάμερες και παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, ανέφερε ότι σε επόμενες συνεδρίες μελετηθεί η πρόταση για κλιμακωτή ρύθμιση του παραπτώματος παραβίασης του κόκκινου.

Η πρόταση θα είναι εξήγησε, στην πρώτη γραμμή να είναι ενδεικτικά 25 ευρώ, στην δεύτερη γραμμή 85-100 ευρώ, και αν περάσεις στην απέναντι πλευρά να γίνει και 500.  Στόχος, κάθε γραμμή που παραβιάζεται να είναι ανάλογα και το πρόστιμο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ