Από: KitasWeather

Αυξημένη ηλιοφάνεια το Σ/Κ – Άστατος καιρός με κατά περιόδους και κατά τόπους βροχές/καταιγίδες από εβδομάδας

Αυξημένη ηλιοφάνεια το Σ/Κ – Άστατος καιρός με κατά περιόδους και κατά τόπους βροχές/καταιγίδες από εβδομάδας
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 09, 2024-15:59 View: 25

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το Σ/Κ αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με αυξημένη ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, ενώ η πιθανότητα βροχής είναι μικρή και αν παρατηρηθεί κάτι θα είναι περιορισμένο στα ορεινά/ημιορεινά το απόγευμα του Σαββάτου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα παρατηρούνται αυξημένες υψηλές και μέσες νεφώσεις και σκόνη στην περιοχή μας ενώ την Τρίτη (από περίπου το μεσημέρι και μετά) πιθανόν να παρατηρηθούν τοπικά και κάποιες λασποβροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Δευτέρα ενώ την Τρίτη θα σημειώσει μικρή πτώση. Υποχώρηση της σκόνης αναμένεται από την Τετάρτη ενώ αναμένεται και πιο άστατο καιρικό σκηνικό μέχρι και σχεδόν τα τέλη της εβδομάδας με κατά τόπους και κατά περιόδους βροχές/καταιγίδες, με τα φαινόμενα να έχουν τάση γενίκευσης κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους τα φαινόμενα θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου ή χιονιού (αναλόγως ώρας και ημέρας). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τετάρτη και την Πέμπτη ενώ στη συνέχεια δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω.

Αύριο Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 10-30% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 19-21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το απόγευμα θα παρατηρηθούν αυξημένες υψηλές λεπτές νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 20-22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει να αιωρείται προοδευτικά σκόνη, η οποία αρχικά θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0%. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 20-22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις ενώ κατά το δεύτερο μισό της ημέρας πιθανόν να παρατηρηθούν τοπικά σταγόνες λάσπης ή και τοπικές λασποβροχές. Κατά τις βραδινές ώρες, τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν τοπικές λασποβροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες στα παράλια. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 25-30% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 40%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 20-21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι άστατος με κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ η σκόνη θα εκτοπιστεί προοδευτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός φαίνεται πως θα παραμείνει άστατος με κατά περιόδους και κατά τόπους βροχές/καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι πιο γενικευμένα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους τα φαινόμενα θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου ή χιονιού (αναλόγως ώρας και ημέρας). Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη και μη αξιόλογη μεταβολή στη συνέχεια, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω.

Το τελευταίο 2ήμερο της πρόγνωσης, οι πιθανότητες βροχής φαίνεται πως μειώνονται, ωστόσο κυρίως την Κυριακή δεν αποκλείονται και πάλι κάποιες μεμονωμένες ή τοπικές βροχές κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει μικρή άνοδο.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Σάββατο μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ ενώ την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε ανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Την Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, αρχικά εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να ενισχυθούν προοδευτικά στα 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στο δυτικό 1/3 του νησιού τα 6 μποφόρ. Την Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, αρχικά εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να ενισχυθούν προοδευτικά στα 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στο δυτικό 1/3 του νησιού τα 6 μποφόρ. Σταδιακά από τα μέσα της εβδομάδας, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μερική εξασθένηση.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λάρνακα.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather