Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: Η ΔΗΠΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΕΜΕΝΕ ΣΕ 12-14 ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗΝ Τ.Α

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: Η ΔΗΠΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΕΜΕΝΕ ΣΕ 12-14 ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗΝ Τ.Α
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 09, 2024-11:16 View: 12

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ήθελε μια παραγωγική μεταρρύθμιση, μια παραγωγική τοπική αυτοδιοίκηση η οποία θα προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες, υπογράμμισε ο βουλευτής Λευκωσίας, Μαρίνος Μουσιούττας.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο ραδιόφωνο του Πολίτη, ο Μαρίνος Μουσιούττας, συμφώνησε με όσα λέχθηκαν διά στόματος του Υπουργού Εσωτερικών στην Βουλή, ο οποίος κατέθεσε την αγωνία του για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας  ότι οι προτάσεις της Δημοκρατικής Παράταξης που δεν υιοθετήθηκαν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, είπε ο κύριος Μουσιούττας, επέμενε μέχρι τέλους σε 12-14 Δήμους και ότι δεν χρειαζόταν εκλελεγμένος περιφερειάρχης καθώς θα υπάρχει σύγκρουση καθηκόντων. Ανέφερε, ότι στις προτάσεις της Παράταξης, ο Περιφερειάρχης θα εκλεγόταν από τους Δημάρχους και δε θα είχε εκτελεστικές εξουσίες, τις οποίες θα αναλάμβανε ο Γενικός Διευθυντής όπως συμβαίνει σε κάθε Ημικρατικό Οργανισμό.

«Στην τελευταία συνεδρία στις 2/3/2022 ενώ υπήρχε ο αριθμός 17 που είχε προκριθεί από το Υπουργείο, κακώς λέμε εμείς, συνάδελφοι βουλευτές πρόκριναν την δημιουργία πρόσθετων Δήμων που δημιουργήθηκαν με τροπολογίες», ανέφερε ο κύριος Μουσιούττας. «Μπήκαν τα κόμματα, μοίρασαν καρέκλες, έγιναν 17 και μετά στην Ολομέλεια 20. Κακώς γιατί θα δουν ότι Δήμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί δεν έχουν προπαιδεία ούτε την οικονομική μάζα».

Όσον αφορά το θέμα του μεγάλου αριθμού των Αντιδημάρχων, ο κύριος Μουσιούττας ανέφερε «δυστυχώς το θέμα των Αντιδημάρχων μπήκε σαν δώρο για να δεχτούν οι κοινότητες. Το νομοθέτημα λέει ότι η αντιμισθία θα είναι το 50% του Δημάρχου, όταν είδαμε ότι θα υπάρχει κοινότητα που έχει 23 προχωρήσαμε σε μια σκαλωτή ρύθμιση της μισθοδοσίας, ώστε να λιγοστέψει αυτή η παραδοξότητα».

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, υπογράμμισε την αναγκαιότητα, όπως όλοι υπερβούν εαυτούς ώστε να πετύχει το στοίχημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς όπως είπε «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» υποδεικνύοντας ότι όλοι πρέπει να εργαστούν ώστε μετά τις εκλογές του Ιουνίου, να λειτουργήσει η νέα Τ.Α κανονικά την 1η Ιουλίου.

«Είμαστε στο παραένα για την μεταρρύθμιση, πρέπει και σαν Επιτροπή Εσωτερικών και η κυβέρνηση να παρακολουθούμε εάν υπάρξουν στρεβλώσεις και να διορθώνουμε ότι πρέπει να διορθωθεί ούτως ώστε ο πολίτης να απολαμβάνει ποιοτικότερες υπηρεσίες», υπογράμμισε ο κύριος Μουσιούττας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ