Από: ΔΗΠΑ

ΑΛ.ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ:  ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΠ

ΑΛ.ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ:  ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΠ
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 08, 2024-17:52 View: 23

Μετά από συνεχείς προσπάθειες και αγώνα εδώ και ένα χρόνο, χτες το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Υπουργού Άμυνας κου Πάλμα και με τη σύμφωνο γνώμη της Εισαγγελίας, αποφάσισε όπως όσοι Συμβασιούχοι Υπαξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς υπηρετούσαν έως τον Δεκέμβριο του 2022 και στη συνέχεια είτε τερμάτισαν τις υπηρεσίες τους, είτε τερμάτισαν τις υπηρεσίες τους για λόγους υγείας, είτε απεβίωσαν, θα δικαιούνται το αντιστάθμισμα των €34.000 όπως δικαιούνται και οι υπόλοιποι Υπαξιωματικοί.

Το ίδιο θα συμβαίνει και για όσους Υπαξιωματικούς δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους, με τη διαφορά ότι θα παίρνουν ως δικαιούμενο ποσό €17.000. Στη συνέχεια θα ισχύουν όλα τα πιο πάνω και για όσους τερματίσουν τις υπηρεσίες τους, είτε τερματίσουν τις υπηρεσίες τους για λόγους υγείας ή αποβιώσουν.

Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία χαιρετίζουμε την προσπάθεια του Υπουργείου Άμυνας και Οικονομικών αλλά και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για την αποκατάσταση αυτών των Υπαξιωματικών αλλά και των οικογενειών των τεσσάρων θανούντων Υπαξιωματικών

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ