Από: ΔΗΠΑ

Α. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Α. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 07, 2024-14:01 View: 27

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ενέγραψε θέμα στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών ζητώντας ενημέρωση για την πορεία των δανειστικών και των καταθετικών επιτoκιών, μετά τις 10 αυξήσεις δανειστικών επιτοκίων που υποβλήθηκαν τους προηγούμενους μήνες από την ΕΚΤ σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Αλέκος Τρυφωνίδης, εξέφρασε τον  προβληματισμό του για την αύξηση κόκκινων δανείων συνεπεία του αυξανόμενου ρυθμού των δανειστικών επιτοκίων.

Από τον περασμένο Μάρτιο, η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, εξέφρασε τις ανησυχίες της για την κυπριακή  οικονομία, τονίζοντας ότι η μη απορρόφηση μέρους των δανειστικών επιτοκίων, ενδεχομένως να δημιουργήσει ένα νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ως εκ τούτου, ο Αλέκος Τρυφωνίδης υπογράμμισε ότι είναι επίκαιρη όσο ποτέ, η εισήγηση της ΔΗΠΑ-Συνεργασία η οποία είχε τεθεί στον ΥΠΟΙΚ, για την  έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών καθώς και την αύξηση των καταθετικών επιτοκίων.

«Οι τράπεζες είχαν 1Δις κέρδη μέσο της αύξησης των επιτοκίων, άρα θα θέσουμε εκ νέου το θέμα της έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών των τραπεζών, ώστε να δοθεί πίσω στους πολίτες», υπογράμμισε ο κύριος Τρυφωνίδης.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ανέφερε, είναι έτοιμη, να συζητήσει κάθε μέτρο προς την κατεύθυνση προστασίας συνετών δανειοληπτών στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας που θα θωρακίσει την κυπριακή οικονομία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ