Από: ΕΛΑΜ

Λ.Παπαγιάννης: ΑΔΙΚΑ η αστυνομία βρίσκεται στο στόχαστρο

Λ.Παπαγιάννης: ΑΔΙΚΑ η αστυνομία βρίσκεται στο στόχαστρο
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 07, 2024-15:02 View: 24

Φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα ήταν ο βουλευτής Αμμοχώστου του Ε.ΛΑ.Μ. Λίνος Παπαγιάννης με θέμα τις «σαρωτικές αλλαγές» στην αστυνομία και αν αυτές θα διορθώσουν την κατάσταση με την βία και άλλα πολλά.

Ο Λίνος Παπαγιάννης μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι εξαγγελίες δεν λύνουν προβλήματα αφού πρέπει να δούμε στην πράξη τι θα γίνει. Προτεραιότητα, είπε, αποτελεί η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός της αστυνομίας.

Είναι αυτονόητο, πρόσθεσε, ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο και συνήθως το αστυνομικό σώμα βρίσκεται στο στόχαστρο άδικα.

Έχουμε δει σε διάφορους χώρους, αστυνομικοί που προσπαθούσαν να επιβάλουν την τάξη, να βρίσκουν τον μπελά τους, κάτι που δεν βοηθά καθόλου την κατάσταση. Επιβάλλεται να «λυθούν τα χέρια» της αστυνομίας για να μπορέσει, ως σώμα ασφάλειας των πολιτών και του κράτους, να διατελέσει απρόσκοπτα το έργο της.

Ο Λίνος Παπαγιάννης κλήθηκε να σχολιάσει και το θέμα των κεντρικών φυλακών για να σημειώσει πως η χωρητικότητα των κεντρικών φυλακών είναι απειροελάχιστη, προκύπτει πρόβλημα διαχείρισης του σωφρονιστικού μας ιδρύματος και ο έλεγχος γενικά χωλαίνει μπροστά στον υπερπληθυσμό μέσα στις φυλακές, κάτι που ισχύει εδώ και πολλά χρόνια.

Υπάρχουν, πρόσθεσε, φαινόμενα κατεύθυνσης εγκληματικών ή παράνομων ενεργειών από τις φυλακές ή μέσα στις φυλακές, αλλά αυτό αποτελεί ευθύνη του κράτους, του υπουργείου δικαιοσύνης και άλλων αρμόδιων φορέων. Κάποιοι επίσης, τόνισε, δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους. Γίνονται πολλές καταγγελίες αλλά όλα μένουν στάσιμα και οι υπεύθυνοι αδιαφορούν.

Ο βουλευτής μας κατέληξε πως ούτε το μεταναστευτικό βοηθά την κατάσταση και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ασχοληθεί άμεσα ο ίδιος με όλα αυτά τα προβλήματα για να τα επιλύσει.

Όλες οι δηλώσεις Λίνου Παπαγιάννη στο βίντεο της ανάρτησης.

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ